Tři dohrávané zápasy měla uprostřed minulého týdne na programu volejbalová UNIQA extraliga žen ČR 2021/22. A dva z nich byly pod ostrým drobnohledem, neboť na sebe narazily čtyři vedoucí celky průběžného pořadí.

V tomto kontextu minimálně zčásti překvapil hladký triumf čtvrté Olomouce nad lídrem z Liberce 3:0 (11, 20, 22). „Samozřejmě mě těší výhra nad ligovým hegemonem, ale víc než z výsledku a tří získaných bodů mám radost z našeho výkonu. Byl neskutečně bojovný, holky hrály agresivně na bloku i v útoku,“ radoval se kouč UP Martin Hroch.

Další šlágr mezi druhou Ostravou a třetím Královým Polem se také stal kořistí domácího družstva, a to poměrem 3:1 (19, 25, -15, 18). „Holkám patří dík, protože Brno bylo na tom před utkáním stejně bodově jako my, takže výborné vítězství doma,“ spokojeně konstatoval trenér TJ Zdeněk Pommer.

Po více než měsíci se výhry dočkal Olymp Praha jednoznačným přehráním Frýdku-Místku 3:0 (17, 15, 19). „Ztratili jsme osm zápasů za sebou, bylo to až hrozivé, propadali jsme se tabulkou níž a níž. Doufám, že dneškem jsme se s týmem semkli a naše hra se teď obrátí v lepší volejbalové časy,“ oddechl si lodivod PVK Stanislav Mitáč.