Toto byl velký milník. Před rokem došlo k přejmenování největší prostějovské školy na Reálné gymnázium a základní školu Otto Wichterleho, Prostějov, vše bylo rovněž spojeno s odhalením nového loga. Nejednalo se přitom pouze o formální přejmenování, ústav je s rodinou slavného vynálezce stále v kontaktu. Vše se opět propojí při připravovaných oslavách 30 let fungování reálného gymnázia, které je naplánováno na letošní prosinec.

 

Prostějovská „reálka“ po přejmenování začala psát novou etapu své historie. S tím souviselo i nové logo školy v podobě dvou spojených čoček. S odstupem času Večerník zajímalo, jak se toto vše projevilo v praxi?

„Z praktického hlediska bylo asi nejsložitější předělat tisíce dokumentů a vyměnit na nich staré logo za nové. Ale to nejhorší již máme za sebou,“ pousmál se zástupce ředitele Petr Janeček s tím, že s kladnými ohlasy se změna setkala také u rodičů. „Jsme rádi, že naše škola nese jméno významného vědce a prostějovského rodáka, který může být nejen pro studenty, ale i pro nás všechny skutečným vzorem,“ vyjádřil se. 

Při loňském zahájení školního roku si velkou pozornost vysloužil vzácný host v podobě Kamila Wichterleho. Syn slavného vědce sám pracuje jako vědecký pracovník a zároveň přednáší na ostravské univerzitě. „Letos na jaře nás Kamil Wichterle navštívil znovu, když se nám podařilo zorganizovat jeho přednášku pro studenty. Jsme předběžně domluveni, že se k nám opět vrátí, a to u příležitosti oslav třicátého výročí vzniku reálného gymnázia, které plánujeme na závěr letošního roku. Tentokrát by setkání s ním mělo být kromě studentů určeno i širší veřejnosti,“ navnadil Janeček.