Také v novém soutěžním ročníku budou basketbalisté BCM Orli Prostějov hrát druhou nejvyšší domácí soutěž! Přihlášku podalo vedení klubu ve chvíli, kdy bylo z vedení České basketbalové federace přislíbeno, že sestava nebude omezena počtem tří hráčů starších třiadvaceti let.

„S rozhodnutím, do které soutěže se přihlásíme, jsme čekali na vyjádření vedení federace. Hrát s omezením počtu starších hráčů jsme nechtěli, zvažovali jsme i variantu, že budeme hrát druhou ligu a pokusíme se postoupit. Od prvního místopředsedy výboru ČBF Zdeňka Břízy a předsedy sportovně-technické komise Martina Jakeše jsme dostali ujištění, že můžeme složit tým bez omezení, proto chystáme kádr na první ligu,“ prozradil exkluzivně Večerníku Michal Műller, předseda BCM Orli Prostějov.

V předchozích sezónách prostějovští basketbalisté měli se složením sestavy potíže. Nemohli získat větší počet starších hráčů, mladí junioři museli hrát dvě soutěže, což mělo vliv i na výsledky. „Nebylo to vůbec snadné. Někteří kluci za víkend odehráli až tři zápasy, to se dlouhodobě nedá vydržet. Byli unavení, množila se zranění. Teď to bude jednodušší,“ předpokládá Műller.

Tým se bude stavět kolem Adama Klepače a Radima Havla, o příchodech se jedná. Velký prostor ovšem dostanou vlastní odchovanci, kteří si již mužskou první ligu v předchozím ročníku osahali a získali cenné zkušenosti. „Ve hře je i spolupráce s ostravskou Novou hutí, uvidíme, jak to dopadne,“ poznamenal šéf Orlů.

Nejasná je budoucnost nejzkušenějšího hráče Petra Dokoupila, který je po profesním posunu pracovně hodně vytížený, významnou roli v jeho životě hraje také rodina. „Uvidíme, jestli to Petr ještě nějak dokáže na jednu sezónu skloubit. Budeme se o tom ještě bavit,“ dodal Műller.