Už pouze měsíc zbývá do startu některých volejbalových soutěží dívek 2023/24 včetně například extraligy ČR U20 nebo U18. I mládežnickým volejbalistkám VK Prostějov se tak krátí čas k nabrání co nejlepší formy před jejich prvními ostrými zápasy v novém ročníku, ačkoliv mají za sebou teprve necelé tři týdny společné letní přípravy. Co zatím stihly?

JUNIORKY:

Pod vedením nové trenérky Markéty Chlumské začaly makat od úterý 1. srpna v domácím prostředí, ale hned 6. srpna odjely na převážně kondiční soustředění do Karlova pod Pradědem. Tam byly do soboty 12. srpna, po návratu opět trénují a stále budou v Prostějově.

KADETKY:

Úvod měly svěřenkyně šéftrenéra nadějí vékáčka Aleše Nováka stejný, to znamená zahájení první srpnový den a pak tréninkový kemp od 6. do 12. srpna v Jeseníkách. Následně však holky pokračovaly na další soustředění, tentokrát v Dolním Bušínově s termínem 14. až 19. srpna. Teď už budou pracovat zase doma.

STARŠÍ A MLADŠÍ ŽÁKYNĚ:

Jejich program byl dosud totožný. Vstup do přípravy ve čtvrtek 3. srpna, první týden a půl v prostějovských podmínkách haly Národního sportovního centra PV či okolí, potom šestidenní pobyt na soustředění v Karlově (14. až 19. srpna), tedy oblíbený hotel Kamzík. A po návratu aktuální pokračování v hanáckém městě pod taktovkou Solange Soares (starší žákyně) a Ladislava Sypka (mladší žákyně).

Již brzy se můžete těšit kromě fotografií z tréninkových pobytů také na komentář Aleše Nováka k dosavadnímu průběhu přípravy a na velký rozhovor s Markétou Chlumskou.