Nádherných devadesát minut strávili v pátek večer lidé z Určic v místní sokolovně s trojicí skvělých bavičů, kteří do obce na Prostějovsku zavítali se svojí talk show. Ivo Šmoldas, Petr Jablonský a Simona Vrbická byli zárukou skutečně dobré zábavy a zcela vyprodaný sál mnohokrát jejich vystoupení přerušil hromovým potleskem. Ivo Šmoldas stihl dokonce i vysvětlit, jak je to s jeho narozením v Prostějově...

Už s předstihem mířily do určické sokolovny davy lidí, kteří si talk show nechtěli nechat ujít. A jak se Večerník dozvěděl od kulturní referentky místního obecního úřadu Lenky Buřtové, lístky na představení zmizely jako pára nad hrncem. „Máme beznadějně vyprodáno! Jakmile jsme dali vstupenky do prodeje, během čtyřiceti minut byly rozebrané,“ pravila hrdým hlasem Lenka Buřtová.

Určický obecní úřad už letos pro své občany uspořádal koncert Dalibora Jandy, nyní vsadil na uvedenou trojici bavičů. „Bez podpory pana starosty Kouřila a všech ostatních zastupitelů bychom tyto akce pořádat nemohli. Dnešním programem jsme chtěli vyhovět všem, kteří mají rádi zábavu a dokáží se smát,“ dodala Buřtová.

Básník, redaktor, kulturní publicista, scénárista, příležitostný herec, moderátor a překladatel Ivo Šmoldas dorazil do Určic s imitátorem Petrem Jablonským a herečkou Simonou Vrbickou s předstihem, na přípravu k vystoupení měli ale jen pár minut. „Dostat se dneska z Prahy do Určic nějak normálně po silnici, to snad ani nejde. Jsme ale rádi, že jsme tady včas. Slyšel jsem o sobě, co všechno jsem, čím jsem a co dělám. Musím vás ale upozornit, že to není pravda. Ve svých letech jsem už jen jakýsi kočovný kašpar. A herec už vůbec nejsem. Já si totiž nic nepamatuji, takže bych si nezapamatoval ani text. Pokud ale chcete vidět některé divadelní představení, kde snad hraji, tak se zasmějete jednomu lidskému neštěstí,“ rozesmál hned napoprvé diváky v Určicích Ivo Šmoldas, který vzápětí vysvětlil i známou věc, že je prostějovským rodákem. „Prosím vás, já jsem Olomoučák jako poleno! Ovšem když to na moji maminku přišlo, tak v olomoucké porodnici jako naschvál zrovna malovali. Takže nejblíže byla porodnice prostějovská,“ uvedl Ivo Šmoldas, kterému velice zdatně v průběhu představení „nahrávali“ oba jeho kolegové. Petr Jablonský poutavě vyprávěl o tom, kterého politika imituje nejčastěji, Simona Vrbická zase přiznala, že manželství s rovněž hercem Václavem Koptou není vždy jen zábavné. „Jak kdy,“ pronesla Simona Vrbická.

Diváci se v Určicích náramně bavili a vystoupení tří známých postav odměňovali častým potleskem.