Bylo to vskutku na pováženou. Na jaře loňského roku vrcholila revitalizace pivovarského rybníčku ve Vrahovicích. Nejen stavebním dělníkům komplikovali práci vandalové, kteří například jen během května roku 2020 hned ve dvou případech způsobili škody přímo ve vodní nádrži i v okolí. Jen o pár desítek metrů dál zase neznámí pachatelé šestkrát za sebou během jediného půlroku rozbili zrcadlo v zatáčce u „myší díry“. Jak dopadl tento STÍN MINULOSTI?

Neznámí vandalové v květnu minulého roku ucpali odtok vrahovického rybníčku, čímž došlo k jeho opětovnému zavodnění. Dále došlo k poškození ochrany stromů, ze kterého si nepřizpůsobivá mládež udělala posezení. Polystyrenové díly pak někdo vytrhal z dřevěné ohrádky a vyrobil si z nich lavičky.

„Vzpomínám si na to velice přesně, série vandalských činů mě pořádně nadzvedla. Ovšem po dohodě s Policií České republiky a Městskou policií Prostějov byla trvale zvýšena četnost kontrol všech hlídek v této lokalitě včetně přilehlého parčíku jak během dne, tak během nočních hodin. Další poškozování městského majetku jsme do dnešní doby nezaznamenali,“ pochvaluje si nyní Jiří Rozehnal, náměstek primátora Statutárního města Prostějova.

Jak se Večerník také dozvěděl, i dopravní zrcadlo v zatáčce u takzvané myší díry už více než rok vandalům odolává. „Po posledním zničení zde byla instalována kamera napojená na Městskou policii Prostějov, trvale snímající tento prostor se záznamem. Od té doby nedošlo k poškození a doufám, že tomu tak bude i nadále,“ věří Rozehnal.