Slavnostní rozsvícení vánočních stromečků se v pátek uskutečnilo také v Pivíně, kde si společný podvečer v pohodové předvánoční atmosféře užilo okolo dvou set návštěvníků. Tradiční akci umocnila vůně chutného svařáku, čaje a dalších dobrot.

Ještě než došlo k vlastnímu rozsvícení, proběhlo vyhodnocení soutěže o nejhezčí obrázek pro Ježíška, poté už následovalo odpočítávání… K vánoční atmosféře přispěla svou produkcí kapela Pozdní sběr a vystoupení si připravila i místní Nikola Oršelová.

V Pivíně nemají jen jeden vánoční stromeček, ale hned dva. Jeden utěšeně roste a také letos měly jeho výzdobu na starost děti z mateřské školy. Těm se ho povedlo sladit s druhým stromečkem, jenž letos obci darovala rodina Škrobova. „Oba dva se nám letos povedlo barevně sladit. Navíc nově osvětlená hasičská zbrojnice na náměstí přispívá ke správné vánoční atmosféře. A moje poděkování patří nejen těm, kteří nám s přípravou pomohli, ale také zúčastněným občanům, že jsme se během pátečního zasněženého podvečera sešli v tak hojném počtu,“ s potěšením konstatoval starosta obce Kamil Štětař.