Milá tradice

Memoriál Milana Bartoška začal už svou čtvrtou dekádu a nutno dodat, že je to jedna ze svátečních sportovních akcí, která opravdu stojí za účast. Sudí totiž pravidelně vymění píšťalku za kopačky či sálovou obuv a vyzkouší si svou roli i z druhého pohledu. Přitom je zcela jedno, zda někdo píská nejvyšší soutěž, nebo okres. Tady se prostě rozdíly nedělají a z toho by si mohli vzít ponaučení i další.

Ne vždy to má většina z nich jednoduché, občas si za to mohou i sami, ale během celého roku musí často vyslechnout řadu nehezkých slov. Přesto je to neodradilo a nadále pískají. Jednou za rok si pak spokojeně role prohodí a jdou ukázat i to, že by se často mezi opravdovými fotbalisty neztratili. A takový turnaj, jenž je právě v Kostelci, se jen tak někde nevidí.

Během dlouhých let si už zmíněný turnaj vytvořil velmi dobré jméno a ukazuje, jak přátelská atmosféra může panovat. Ač na hřišti tryská řada emocí, tak mimo něj je to vše v kamarádském duchu, po těch letech se už tak nějak zná každý s každým.

A špatná taková zkouška není ani pro sudí, kteří tak mají jednou za čas možnost zažít pocity druhé strany, což může posloužit i jako dobrý nácvik vzájemné tolerance a spolupráce.