V kalendářním roce 2024 prostějovské volejbalistky zatím nejsou lepší než další týmy z horní poloviny extraligové tabulky. Spíše naopak. Tento neradostně pravdivý fakt potvrdil i čtvrteční zápas v Ostravě, kde ženy VK padly 1:3.

Jakkoliv šlo o nesmírně vyrovnanou bitvu, kterou ve všech čtyřech sadách rozhodovaly až nejtěsnější koncovky, neodvezl si hanácký kolektiv ze severní Moravy ani bod. Ačkoliv získal úvodní část 25:23 a ve druhé (24:23) i ve čtvrté (25:24) měl vždy setbol, ve třetí pro změnu vedl už 15:10, poté 19:17 a ještě 21:20.

Všechny tyto výhody či šance ale zůstaly nevyužity. Proč? Soupeřky vyhrávaly drtivou většinu dlouhých výměn, jichž bylo v divácky atraktivním duelu požehnaně. Právě během těchto maratonských rozeher nejvíc vynikla slabina vékáčka spočívající v neschopnosti útočně zakončit klíčové momenty.

Domácí družstvo mělo v daném ohledu navrch, přálo mu také štěstí dvěma prasátky v dramatických koncovkách. „Paní Štěstěna“ však určitě nerozhodovala. Spíše se znovu projevilo, že mančaft Prostějova není v herní pohodě a nedokáže teď výrazně předčít kvalitní protivníky.

Což dokládá i jedna letošní nepříznivá série. Naposledy se povedlo tříbodově zvítězit 9. ledna nad Šternberkem (3:0), od té doby to za dalšího půldruhého měsíce nevyšlo: Ostrava 1:3, Liberec 2:3, Olomouc 3:2, Šelmy Brno 2:3, Liberec 1:3, Olymp Praha 3:2, Ostrava 1:3. Tedy dvě tiebreakové výhry a pět porážek.

Po smutném ostravském čtvrtku šlo hlavně o to, aby tato negativní šňůra byla v sobotu proti Frýdku-Místku konečně přetržena.