Patnácté pokračování nabídlo další z regionálních soubojů v rámci I.A třídy skupiny „A“, kde se chtěl Protivanov před vlastním publikem rehabilitovat nejen za porážku v minulém kole, ale i pět branek, které dostal na podzim na půdě soupeře. Proti však byl favorit utkání z Pivína, který si přijel pro další tři body, což se mu ve větrné nedělní loterii podařilo. Po hodině vyrovnaného zápasu se totiž díky třem rychlým brankám dostal do náskoku, který si už v závěrečné čtvrthodině bez větších potíží pohlídal.

Před výkopem

Favoritem zápasu byli určitě hosté, kteří jako nováček procházejí soutěží velmi dobře a drží se u špice tabulky. Protivanov letos také zatím drží klidný střed tabulky, ale přeci jen na Pivín ztrácel bodů dost. V domácích barvách se už musel obejít bez služeb Závodného a Vybíhala, kteří přes zimu změnili působiště, na opačné straně naopak schází nejlepší střelec Trajer, který zamířil do Čechovic.

Vývoj

Úvodních dvacet minut nabídlo asi největší zábavu z celého utkání. Na obou stranách se střídaly šance a fanoušky musel start opravdu nabudit. Hned tři tutovky měli hostující hráči, kteří z nich dokázali vytěžit jednu branku. Na straně domácích byla úspěšnost dokonce padesátiprocentní, protože se podařila proměnit jedna ze dvou. Zbylá pasáž první půlky se ale k té první už zase tolik nepřiblížila, hrálo se spíše od vápna k vápnu. Suma sumárum zasloužená plichta.

Do druhé půle měli pomoc větru garantovanou hosté a snažili se toho využít. Šance se ale i nadále střídaly před oběma brankáři. Vše pak rozlouskla čtvrthodinka, během které dokázal Pivín odskočit na rozdíl tří branek a své pohodlné vedení si už v závěru zkušeně pohlídal. Po konečném hvizdu mohl slavit další body.

Zásadní chvíle

Hned první vážnější akce odšpuntovala branky v utkání, když hosté předvedli pěknou kombinaci, na jejímž konci byl Hýžďál a šikovným lobem přes vybíhajícího brankáře poslal Pivín do vedení – 0:1. Chvíli nato se mohl podobně radovat i Ježek, ale pálil těsně mimo. A ten samý hráč pak nebyl dostatečně důrazný v zakončení, které stihla obrana vykopnout. Brzy nato o sobě dali poprvé vědět i domácí, když Grmela hodně provětral brankáře Běhalíka, jenž předvedl skvělý zákrok. Z následného rohu šla hlavička mimo, ale ve 21. minutě už z toho bylo srovnání, kdy míč našel Grmela a hlavou ho uklidil, kam potřeboval – 1:1. Jak byl vítr nepříjemný, pocítil po pár minutách brankář Běhalík při ráně Nejedlého, kterou tak tak dokázal vytáhnout. To však zhruba po půlhodině byla poslední větší šance prvního poločasu.

Do druhého mohli hosté vstoupit skvěle, ale Jan Ježek se při výpadu vstříc brankáři zranil a místo branky opustil hřiště. První šanci následovala jediná desetiminutovka plná spíše soubojů a nevraživosti než fotbalu. Tuto pasáž zastavil hostující Martin Svozil, když orazítkoval tyč. V dalším pokusu se už ale útočník nemýlil a po pasu od bratra zamířil přesně ke vzdálenější tyči – 1:2. Než se domácí zvládli oklepat, už po chybě v obraně vytahovali míč potřetí z branky, kdy se prudkou ranou prosadil Tomáš Ježek – 1:3. Nádech lepších minut pak předvedli domácí zásluhou Grmely, ale i útočníka číslo jedna dokázal v obou případech zneškodnit brankář hostů. Co se tak nepovedlo domácím, zvládli hosté, když pláchl Martin Svozil a svou druhou trefou v zápase vymetl pavouky na zadní tyči – 1:4. Po této brance už bylo jasné, kdo si odveze body. Zbytek utkání se už spíše dohrával.    

Osobnost

Na straně hostů je to sice už tak trochu evergreen, ale znovu o sobě dávali jasně vědět bratři Svozilovi. Jaroslav na středu hřiště dirigoval hru svého mužstva a tradičně se jen těžko odděloval od míče. Vepředu pak zase řádil bratr Martin, který dvěma góly rozhodl o osudu zápasu.

Zajímavost

K zápasu toho zase až tolik, co by bylo překvapujícího, nebylo, takže dnes vybíráme z trošku jiného soudku. Značná návštěvnost areálu očividně trošku překvapila i pořadatele a už krátce po zahájení druhé půle měli milovníci pečiva smůlu, protože k chutným uzeninám došel chleba.

Atmosféra

Velice dobrá. I na poměry v Protivanově bylo na Velikonoční neděli opravdu teplé počasí, které kazil jen silný vítr. Do areálu ale zavítala řada návštěvníků a podporu cítily oba tábory. Žádná větší nevraživost však nebyla ani na hřišti, ani mimo něj, protože sudí zvládli duel bez větších problémů.

 

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Daniel NEJEDLÝ – SK Protivanov

„Za mě to byl vyrovnaný zápas, kde rozhodly především chyby a proměněné šance. Myslím si, že dnes jsme to po fyzické a důrazné stránce zvládli daleko lépe než minulý týden v Libině a předvedli jsme daleko lepší výkon. Bohužel jsme se ale trápili v koncovce, naopak jsme soupeři dovolili po našich hrubých chybách trestat, čehož náležitě využil. Díky tomu si tak odvezl zasloužené vítězství. Musíme se z toho poučit, protože dnes máme určitě spíše na co navazovat než v minulém týdnu.“

Pavel VALTR – TJ Sokol v Pivíně

„Tušili jsme velmi těžký zápas a myslím si, že se to i potvrdilo. Šli jsme brzy do vedení a měli tam i další šance, ale soupeř dokázal srovnat, my jsme pak přestali hrát svou hru. Soupeři pomohl i vítr, který byl nepříjemný. Pro nás bylo velmi důležité, že jsme do přestávky neprohrávali. Do druhé půle jsme věděli, že budeme hrát s větrem zase my, čehož jsme chtěli využít. Povedlo se nám dát dvě branky v krátkém sledu a už jsem věděl, že si za vítězstvím dojdeme. Před soupeřem ale musím smeknout, protože jeho hráči makali celý zápas a nedali nám to zadarmo.“