Zájem o zápasy hokejistů SK 1913 Prostějov na začátku sezóny příjemně překvapil vedení klubu, jehož mužský výběr naskočil do krajského přeboru. Hlavním cílem byla snaha nabídnout sportovním fanouškům další možnost, jak strávit volný čas. Tomu podřídil termíny domácích utkání, doprovodný program i lidové vstupné. A vypadá to, že je to dobře zvolená cesta.

Hokejoví příznivci si cestu na zimák našli už potřikrát na čtvrtou nejvyšší soutěž v ČR ve skutku hojném počtu. I s dětmi, které i tímto způsobem přivádí ke sportu. A učí je, že je přirozené fandit svým barvám, tím pádem i městu, v němž žijí. Svojí přítomností podporují hráče, zakoupením vstupenky nebo občerstvení i klub jako takový. Ta symbióza funguje naprosto přirozeně. Zápasy krajského přeboru se tak stávají místem setkání kamarádů a lidí z našeho města. Z čistě sportovní je rázem i společenská a příjemná akce. Zdaleka nejde jen o výsledky, byť ty současné jsou příjemnou třešničkou na dortu.

Byla by pochopitelně hloupost srovnávat úroveň výkonů hráčů krajského přeboru třeba s prvoligovými Jestřáby. Nadšence s profesionály. Fotbalový příznivec také předpokládá, že třeba zápas Držovice – Smržice nedosáhne kvalitou na utkání Prostějova s brněnskou Zbrojovkou.

Ale o to ani nejde. Jde přece o něco jiného. Vytáhnout paty z domu, nejlépe s celou rodinou a jít si užít společně strávený čas. A právě to hokejisté SK 1913 Prostějov lidem nabízí. Plus možnost znovu se podívat na legendy a zdejší rodáky, kteří brázdily extraligové stadiony. Na lavičce je dokonce připraven i borec z NHL! Vedle nich se učí mladí odchovanci doplnění právě těmi prostějovskými amatérskými nadšenci. To přece stojí za podívanou, tak si zapište další termíny a dorazte taky.