Zřejmě nehledal místo k zaparkování, přesto řidičům na parkovišti před prodejnou Lidl v ulici Újezd v Prostějově tak trochu překážel. Řeč je o nezvykle krotkém papouškovi, který si to špacíroval mezi auty. Odchytit ho museli strážníci městské policie. Moc práce jim to nedalo.

 

„V dopoledních hodinách během soboty 23. října bylo na linku 156přijato oznámení, že po parkovišti u obchodního domu Lidl v ulici Újezd chodí papoušek. Vyslaná hlídka našla opeřence v oznámené lokalitě u vjezdu na parkoviště. Papoušek byl klidný a nechal se odchytit. Možná přiletěl na nákupy,“ komentoval krátký zásah s úsměvem Petr Zapletal, zastupující tiskový mluvčí Městské policie Prostějov.

Vzápětí nedalo ani moc práce zjistit, komu „papagáj“ uletěl. „Strážníci z místní znalosti věděli o chovateli ptactva, který bydlí nedaleko. Hlídka se jej rozhodla kontaktovat a zjistit, zda mu nechybí. Překvapený dvaačtyřicetiletý majitel potvrdil strážníkům, že papoušek je doopravdy jeho. Z výletu se domů vrátil v naprostém pořádku,“ uzavřel příběh se šťatsným koncem Zapletal.