Kvůli proticovidovým opatřením a s tím souvisejícími termínovými odklady i přesuny extrémně nabitá cyklistická sezóna 2021 je definitivně minulostí. Uzavřelo ji dráhové mistrovství světa ve Francii, kde měl klub TUFO PARDUS Prostějov jednoho svého zástupce.

 

Součástí reprezentace České republiky na vrcholné mezinárodní akci v notoricky známém městě Rubaix (cíl slavné silniční klasiky) byl Daniel Babor, jehož maximem v zemi galského kohouta se stalo výborné šesté místo v oblíbené disciplíně scratch. Šlo o nejlepší výsledek ČR během celého šampionátu.

Dan dokonce útočil na cenný kov, když v předposlední zatáčce byl pátý a najel si nad modrou čáru, aby mohl atakovat ještě vyšší pozice. Potom ho však zpomalila vlna od jednoho ze soupeřů, tudíž atak stupňů vítězů trochu smolně nevyšel.

„Umístění je to sice hezké, ale nejsem moc spokojen, k medaili chyběl kousek. V předposlední zatáčce jsem šel přes Belgičana, pak mě bohužel rozhodila vlna. Škoda. Na druhou stranu jsem se však od předchozího mistrovství Evropy nezastavil a dřu to úplně z posledních sil. Přesto se tenhle scratch vyvíjel přesně pro mě, takže zklamání jistě nakonec je,“ zhodnotil Babor se svým typickým maximalistickým přístupem.

Ve dvojici s Denisem Rugovacem absolvoval na úplný závěr MS ještě madison, ovšem bez úspěchu. Vyčerpání se projevilo nestíháním tempa špičkových soupeřů, tudíž české duo po nabrání ztráty dvou okruhů ze závodu odstoupilo a v celkové klasifikaci mu připadla dvanáctá příčka.