Pořádné zemětřesení zažil po předešlé sezóně tým LHK Jestřábi Prostějov. Výsledkem je prakticky od základu nové mužstvo. Ambice nemalé, překážek hodně. Zároveň však také zkušený tým, vhodně doplněný mladými hráči. Taková byla jeho pozice před začátkem ročníku. Jak ale předsezónní cíle zatím naplňuje?

Stručně řečeno, docela dobře. Tým se drží na dohled špice soutěže, vyloženě mu zatím utíká pouze skvěle hrající Třebíč. Nebýt porážky v Praze na Slavii, mohl se těšit nejen ze druhého místa, ale také ze skvostné série osmi vyhraných venkovních zápasů v řadě. Nepodařilo se, ovšem i tak Prostějov vesměs spíše vyhrává. Zatím však zejména na stadionech soupeřů. Což je s podivem vzhledem k tomu, jakou atmosféru dokážou prostějovští fans vytvořit.

Když se ale vrátíme ke hře, ta zatím nevypadá zle. Prostějov hraje kvalitní ofenzivní hokej, s dobrou kombinací a četnou střelbou. I když se jedná o starší tým, rozhodně patří zároveň k těm bruslivým. A taky k mužstvům, která si ve většině zápasů drží iniciativu.

Kaňkou je bohužel defenziva, kde to místy přeci jen zaskřípe. Vzniklé mezery v marodce však klub včas utěsnil vhodným doplněním o Miroslava Jáchyma, který je tím, co tým potřeboval, tedy zkušeným a v dosavadním průběhu herně vytíženým bekem.

Po statistické stránce se pak Prostějovu vede velice solidně. Čtyři jeho hráči Petr Mrázek, Jan Kloz, Tomáš Jáchym i Martin Novák jsou v první desítce bodování soutěže nebo o desítku srdnatě bojují. Navíc v posledních zápasech začali sbírat body i borci jako Štefka, Dubský nebo Jelínek. A v přesilovce se zase ukazuje Marek Švec. Právě přesilovky tým zdobí ze všeho nejvíce, jejich úspěšností atakují hranici 30 procent. A spolu se Slavií je mají nejlepší v soutěži. Podobně je tomu s oslabením. I v tomto dělá speciální formace Jestřábů soupeřům velké problémy. Oslabení se nachází v úspěšnosti odbránění na druhém místě.

Celkový dojem? Zatím 2+. Což je zejména po sezóně 2019/2020 velice solidní hodnocení. Nepokazit!