Tohle dokáží jen drogy. Nejenže stojí za totálním rozkladem osobnosti každého člověka, umí také rozvrátit celé rodiny. Největší prostějovský drogový dealer posledních let Lukáš Šindýlek by o tom mohl vyprávět.

Padesátiletý bodrý chlapík byl za opakovaný prodej pervitinu odsouzen na devět roků žaláře, navíc se se stejným problémem potýkal i jeho syn či sestra. Jeho matka, která nedávno zemřela, jej pak vydědila. O celé záležitosti promluvila před Okresním soudem v Prostějově jeho vlastní dcera Lucie, která jako jediná rodinnému drogovému šílenství trvale nepodlehla.

Lukáš Šindýlek si z domu své maminky na začátku Krasické ulice udělal skutečné drogové doupě, kam si pro svoji dávku chodili feťáci z celého Prostějova i okolí. Obchodu s pervitinem ve velkém učinila přítrž až velká policejní razie. Více jak rok pak Šindýlek strávil ve vazbě. Nakonec se soud rozhodl jej propustit. „Tehdy jste sliboval, že se budete starat o svoji starou a nemocnou matku. Jak to dopadlo?“ byl zvědavý soudce Petr Vrtěl.

Absolutně se o ni nestaral“

Sám drogový boss tvrdil, že tak činil dle svých možností. Na pravou míru celou věc ovšem uvedla jeho vlastní dcera Lucie. „Babička jej vydědila, protože se o ni celý život absolutně nestaral. Jednou jí tedy zavolal sanitku, ale to bylo asi tak všechno,“ vypověděla Lucie, která svého otce vyzvedávala po propuštění z vazební věznice. Později se rovněž z Krasické ulice přestěhoval do domu, který obývala u hlavního nádraží. Příliš se však nestýkali. „Myslím, že poté, co se seznámil s Monikou Dirdovou Zapletalovou otec drogy bral. Minimálně se choval hodně divně stejně jako ona,“ zavzpomínala dcera Lukáše Šindýlka s tím, že ona sama pervitin před mnoha lety vyzkoušela a od té doby se k němu už nevrátila.

Fetuje celá rodina

Přesto se problémům nevyhnula, policisté ji přistihli, jak řídí pod vlivem alkoholu, kvůli čemuž přišla o řidičský průkaz. Nyní se však snaží řádně pracovat a drogám se vyhýbá. To samé však nelze říci o zbytku rodiny Lukáše Šindýlka. Jeho sestra Monika Šťůralová, která nyní jako jediná obývá opravený a rozlehlý dům v Krasické ulici, má s drogami dlouhodobé problémy. Kvůli nim jí byly odebrány její dvě děti, které nyní vychovává jejich babička. Lépe na tom není ani syn Lukáš Šindýlek mladší. Přestože nemá se svým otcem právě nejlepší vztahy, tak co se týče drog, se vydal velmi obdobnou cestou.

A v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 1. listopadu, najdete k osudu odsouzeného drogového bosse z Prostějova mnohem víc...