V současnosti asi nejznámější cyklista TUFO PARDUS Prostějov Daniel Babor reprezentoval Českou republiku na dráhovém Mistrovství Evropy 2021 ve švýcarském Grenchenu. Přivezl odtamtud jedno umístění v elitní desítce.

 

Na solidní výsledek dosáhl ve své oblíbené disciplíně scratch, kde obsadil devátou příčku. Kralovali dva borci dobře známí prostějovským příznivcům z Grand Prix PV – Memoriálu Otmara Malečka či Velké ceny Olomouckého kraje, neboť zvítězil Rui Oliveira z Portugalska a druhý skončil Vincent Hoppezak.

Babor pak ještě startoval společně s Denisem Rugovacem v madisonu, tedy oblíbeném bodovacím závodě dvojic. V konečném pořadí zaujali dvanáctou pozici. Aby toho Dan neměl málo, nedlouho po ME se vydal na další vrcholnou akci dráhové cyklistiky – mistrovství světa 2021 ve francouzském Rubaix. O tomto mezinárodním klání budeme informovat v příštím vydání Večerníku.

 

KUPA MEDAILÍ V BMX

Dvě mladé bikrosařské naděje TUFO PARDUS Prostějov absolvovaly závěrečný díl Českého poháru 2021 v Praze – Bohnicích. Štěpán Janeček vybojoval ve své věkové kategorii druhý a třetí post, v konečném pořadí ČP získal bronz. Štěpánka Fremlová byla v tuzemské metropoli dvakrát třetí a stejný výsledek si připsala také celkově.

Posledními závody skončila rovněž Moravská liga 2021. Do Zábřehu se vydala početná skupina zástupkyň i zástupců prostějovského klubu, kteří dosáhli na spoustu medailových umístění včetně pěti prvenství! Jmenovitě dopadli následovně: Jiří Šustr 8. a 1., Markéta Ficová 9. a 2., Tadeáš Bajgar 7. a 5., Tobiáš Hruban 2., Filip Ecler 3. a 1., Leona Eclerová 10., Richard Král 1. a 1., Vítek Mikušák 14. a 11., Matyáš Vencovský 10. a 9., Štěpán Janeček 1., Štěpánka Fremlová 12., Štěpán Bachorík 9. a 11., Denis Žerava 11. a 9., Filip Žerava 3. a 5., Matouš Pokorný 4.