Čísla nakažených neustále rostou, daleko tíživější je ale situace v nemocnicích, kde jsou čísla stále horší a tyto fakta  se už nedají jen tak přecházet. Znovu se ruší možnosti návštěv a odkládají se různé zákroky, které mohou počkat. Dosluhující vláda k tomu přistupuje stále přísnějšími opatřeními, která však jak vidno zatím stále situaci moc neuklidňují a kapacit v nemocnicích pořád ubývá. Očkovaný, neočkovaný, lidé pro i proti těmto věcem by se měly přestat dělit na dva tábory a uvědomit si, že bez základní lékařské pomoci tu zase nebude dobře a doženeme se znovu do tvrdého lockdownu.

Exponenciální růst trvá už nějaký ten týden a světlo, které by ukazovalo pokles je stále v nedohlednu, ba naopak se opět naplňují ty nejčernější scénáře. Postupně se stále zpřísňuje a ubývá akcí, které organizátoři raději ruší, protože za současné situace už nemají odvahu lákat návštěvníky. Omezující kapacita bude mít také stále větší vliv i na další velké akce a podniky. Testování ve školách ukázalo, že mezi žáky zase tolik případů není, jenže se nabízí otázka, zda opravdu věřit antigenním testům, které „umí“ ukázat onemocnění u zdravého nebo naopak neodhalit u nemocného.

Už čísla kolem deseti tisíc značila zdvižený prst, úterních téměř patnáct už však začíná bít na poplach a je otázkou, zda radikální zpřísnění přinese ještě dosluhující vláda, nebo vláda nová. Pokud se situace razantně nezmění jen těžko se dá očekávat něco jiného.