Jedna ze zasedacích místností v budově Krajského úřadu Olomouckého kraje na pár dnů změnila účel své existence. Stala se místem, kam zaměstnanci kraje nosili dary do sbírky potravin a drogerie. A sešla se jich spousta, jak zaměstnanců, tak darů.

„Krajský úřad přijal za své principy společenské odpovědnosti a Sbírka potravin a drogerie na KÚOK 2022 je, stejně jako nedávná akce, kdy naši zaměstnanci hromadně darovali krev, jedním z projektů, jimiž je v praxi naplňuje. Všem zaměstnancům, kteří se do těchto projektů zapojili, moc děkuji,“ uvedl Lubomír Baláš, ředitel Krajského úřadu Olomouckého kraje.

Sbírka probíhala od pondělí 17. do středy 19. října. Zaměstnanci mohli darovat trvanlivé potraviny, drogistické zboží, ale například i dětské pleny. Partnerem krajského úřadu pro tento projekt byla Potravinová banka v Olomouckém kraji, z.s., která celou sbírku dosahující neuvěřitelných 885 kilogramů potravin a drogerie převzala a jednotlivé komodity bude dál rozdělovat potřebným.

„Potravinová banka spolupracuje s více než 40 charitativními organizacemi na území Olomouckého kraje, které od ní odebírají potraviny a drogerii a dále je poskytují svým klientům – lidem v hmotné nouzi. V tomto případě budou dary rozděleny potřebným z našeho regionu,“ upřesnila směřování pomoci Jitka Keková, vedoucí personálního útvaru.