Podzimní unplugged turné oblíbené české kapely Škwor začalo v Prostějově, kde se návštěvníci dočkali prvního koncertu. Ve Společenském domě se tak kromě stálých členů kapely objevili i dva hosté. Navíc se ještě před koncertem fanoušci dočkali hodinové autogramiády, po které následoval téměř dvouhodinový hudební zážitek s nejnovějšími písněmi kapely i jejich nestárnoucími hity. V zaplněném sále panovala skvělá atmosféra, a tak si sváteční páteční večer naplno užili všichni přítomní.

Brány Společenského domu se otevřely už v devatenáct hodin, na což netrpělivě čekali fanoušci kapely, aby jim neunikla úvodní autogramiáda. Každý, kdo měl zájem, se tak dočkal podpisu i případné společného snímku. Poté už vše směřovalo do sálu, kde se kapela objevila na pódiu přesně o půl deváté. „Kluci jsou fakt sympaťáci a už během podepisování ukázali, že si umí udělat srandu i sami ze sebe. Zakoupila jsem si i jejich nejnovější desku, kterou mám tak podepsanou i s věnováním,“ prozradila ještě před koncertem jedna z fanynek.

Od prvních tónů se kapela doplňovala společně s publikem a výborná muzika stejně jako atmosféra postupně gradovaly. Během nejznámějších hitů tak dostali prostor diváci v sále, aby si mohli části písní také zazpívat. Škwoři pak celou show zvládli bez jediné delší přestávky a jen při krátkých pauzách nutných pro svlažení hrdel bavil frontman Petr Hrdlička všechny přítomné vtipnými narážkami či krátkými příběhy. Často se tak fanoušků ptal, zda ještě mají čas, nemají hlad a žízeň, že by si rádi ještě hodinu zahráli. Velmi pobavil také historkou, jak společně se zbytkem kapely hledal předchozí den ve večerních hodinách hospodu. „Ušli jsme snad padesát kilometrů, abychom nakonec seděli v hospodě, kterou jsme měli deset metrů od hotelu,“ doplnil se smíchem.

Během úvodní půlhodiny postupně také představil oba hosty, v podstatě právoplatné členy kapely. První přišel na řadu Marek Novák, člen České filharmonie, který kapelu doprovází na violoncello. Druhým hostem, jenž s kapelou absolvuje turné opakovaně, je klavírista Filip Vavřička. Při jeho představení zazněla také další vtipná historka o tom, že se kromě piana věnoval i hraní na chrastítka, čímž opět pobavila kapela přítomné. „Tady to vidíte, skvělý pianista, ale nejvíce ze všeho jej baví, když si může zahrát na takovou p*čovinu,“ vtipně glosovali další členové.

Po více než půldruhé hodině zahlásila kapela, že přijde na řadu poslední píseň, ale neuvěřitelný šum v sále způsobil, že se fanoušci dočkali hned trojitého přídavku. A nechyběly ty největší hity, které vytvořily závěrečnou elektrizující atmosféru. „Chtěla jsem na Škwory už dvakrát, ale vždycky mi do toho něco přišlo. Dnes už jsem si koncert ujít nenechala a jsem za to nesmírně ráda. Skvělá muzika, která byla skvěle doplněna o dva úžasné hosty, a ta atmosféra byla úplně fantastická. Upřímně se těším, že si na ně opět zajdu, protože tohle bylo něco neuvěřitelného,“ prohlásila Karolína Marková, která dorazila společně s kamarádkami.

Společenský dům tak v rámci Dne české státnosti poskytl prostor vynikajícímu koncertu a v zaplněném sále to hučelo ještě dlouho po posledních tónech kapely.