Šlágr kola čekal ve středu prostějovské Jestřáby. Na Hanou totiž dojeli hokejisté Vsetína. A s nimi například hvězdný útočník Luboš Rob nebo ostřílený reprezentant Ondřej Němec. Vsetín nicméně působil spíše zakřiknutým dojmem, hráli hlavně Jestřábi Jenže bez efektu. Hosté naopak byli produktivní. A nakonec střetnutí ovládli 3:1.

Na úvod si týmy vyměnily střelecké pozdravy, bez valného efektu. V 7. minutě Jestřábi zatlačili a Vsetín začal mít problémy. Ty vyvrcholily prvním vyloučením. Vsetín se bez větších problémů ubránil, až po konci přesilovky přišla u tyče velká šance Venkrbce, který neproměnil. V dalších minutách na něj další střelci Jestřábů navázali. Domácí byli lepší, pohyblivější a nebezpečnější. Žukov v 16. minutě v rychlém sledu musel hasit hned několik střel. V závěru první třetiny zahrozili ještě Malák a po něm i Jansa.

I druhou třetinu začal Prostějov aktivně. Do šance se dostal Jandus, také Hašek. Po potyčce ale rozhodčí vyloučil Jiránka a Prostějov hrál krátce i ve třech. Vsetín se tehdy poprvé v zápase dostal do tlaku. Nebezpečný byl zejména Rob. Prostějov reagoval krátkým tlakem, Jandus v krátkém sledu vypálil hned tři rány. Tlak ale brzy utnulo další vyloučení. V přesilové hře se Vsetín dlouho trápil, vyprodukoval jen jednu střelu od modré. V závěru ale sjel Přikryl na kruh a švihem proměnil – 0:1. V obrovské šanci se během 34. minuty ocitli Ondračka s Bergerem, kteří jeli dva sami na brankáře. Prostějov poté dlouho tlačil, střílel často, ale vše směřovalo do brankáře. V závěru Vsetín udeřil podruhé: ze druhé dorážky se prosadil Sihvonen.

Třetí třetina byla do určité míry odrazem předešlých dvou. Jestřábi tvořili, Vsetín byl produktivnější. Ve 41. minutě ujala první šance Vsetína. Akce vedená po levém křídle skončila střelou zblízka a Jan Berger zakončoval přesně. Od té doby následovala hra jen na jednu branku. Jestřábi často zamykali soupeře v jeho obranném pásmu a na Žukova pršely střelyVlach poslal Jansovi, ten střílel vedle. Tlak Prostějova umocnila ještě přesilovka. Kubeš se prezentoval skvělou ránou na lapačku, Brízgala ji zneškodnil. Po ose Jansa, Hašek a Pěnčík pak akce skončila střelou do Žukova. V 54. minutě už byl tlak drtivý. Burian ještě u tyče neuspěl. Následně už se ale střelou pod víko prosadil Matouš Venkrbec a snížil na 1:3. Hned nato měl dobrou střelu Slanina a dorážel Poledna – nic. A těsně vedle šla i teč z 58. minuty u pravé tyče. Největší šanci na zdramatizování zápasu měl dvě minuty před koncem Jáchym, pohlednou střelou však trefil jen břevno. Jak se ukázalo, výsledek 1:3 měl být i výsledkem konečným.

 

21. kolo Chance ligy 2022/2023

LHK Jestřábi Prostějov – VHK Robe Vsetín 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)

Branky: 54. Venkrbec (Jáchym, Vlach) – 32. Přikryl (Sihvonen, O. Němec), 39. Sihvonen (Přikryl, O. Němec), 41. Berger (Rob). Rozhodčí: Čáp, Hucl – Otáhal, Roupec. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Počet střel: 27:23. Počet diváků: 1381.

Sestavy:

LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (Brízgala) – KubešValentaMalákBendaPolednaPěnčík – V. BurianT. Jáchym (C), Jiránek (A) – HašekVlachJansa – SlaninaVenkrbecJandus – KyselaČmielMaruna.
Trenér: A.Totter

VHK Robe Vsetín: Žukov (Sachr) – VoženílekOndračkaHryciowO. NěmecSmetana (A) – Š. BláhaJonák (C), Berzinš – RobSihvonenPřikryl – BergerPůčekLichanec – KlímekHořanskýŠtefka – Vítek (A).
Trenér: J. Weintritt