„Na krásu nehrajeme, hrajeme na góly!“ Takovou poučku nepochybně slyšely tisíce a tisíce hráčů a hráček kolektivních sportů. A nepochybně ji tu a tam slyší od trenéra tu méně, tu hlasitěji i leckterý sportovní „profík“.

Přesto se sem tam najde celek, který dokáže hrát hezkou, oku diváka lahodící hru. Bohužel však málo produktivní. Příkladem jsou aktuálně také hokejoví Jestřábi. Jejich hra snese měřítka, jsou vidět krásné akce, fungující součinnost obránců a útočníků, taktické zvládání zápasů. Jenže branky bohužel nepadají. Jak vyjádřil po zápase se Vsetínem kouč Aleš Totter, „někteří hráči dlouho mlčí“. Střelecky to platí téměř bez výjimky.

Když se totiž podíváme na aktuální účet jednotlivých hráčů, zejména těch, od kterých se branky čekají, neuvidíme zrovna dobrá čísla. Výbornou formu si drží nejproduktivnější hráč Jestřábů Tomáš Jáchym, který v posledních pěti zápasech nastřádal osm bodů, z toho dva za góly. A také Vilém Burian a Tomáš Jiránek, kteří v posledních pěti zápasech čtyřikrát skórovali. Ostatní hráči se však drží hodně pozadu. Nestřílí to příliš Romanu Vlachovi, Filip Jansa v posledních pěti zápasech vyšel střelecky naprázdno. Martin Pěnčík rovněž už nějakou dobu nezatížil konto brankáře gólem. A třeba Tomáš Valenta čeká na svůj první zásah doteď.

Nic proti hře, tu Jestřábi předvádí výbornou. I když ale většinu soupeřů přestřílí a často přehrají, efekt chybí.