Každá změna v životě znamená novou cestu. Právě teď dokončená Cyrilometodějská stezka ze Svatého Kopečku na Velehrad funguje obráceně – až poté, co ji projdete, něco se ve vašem životě změní. Třeba váš pohled na historii Moravy.

„Stezka propojuje četná historická a poutní místa, se kterými se výletníci mohou seznámit a dozvědět se třeba něco nového. Mimo to prolíná spoustu krásných scenérií, a ty si zase určitě užijí všichni milovníci přírody,“ uvedla Milada Sokolová, uvolněná členka Zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu.

Klub českých turistů značení stezky dokončil v uplynulých dnech. A nešlo o vůbec jednoduchou práci. Samotná trasa totiž měří přes sto kilometrů. Rozvážným krokem se dá projít za třicet hodin, ale rozdělit si ji můžete do několika etap. Partnerem projektu je Olomoucký kraj.

„Před budovou krajského úřadu v Olomouci jsou teď panely, které projekt přibližují. Výletníci tam mohou získat inspiraci na cestu,“ dodala Sokolová. Více informací o Cyrilometodějské stezce nabízí webové stránky www.putujmebezhranic.cz.