Přesně týden po mimořádné schůzi zastupitelstva se k jednání sejdou prostějovští konšelé. Zasedání Rady statutárního města Prostějova se uskuteční v úterý 3. května v jednací síni v přízemí prostějovské radnice.

Program jednání není tentokrát nijak obsáhlý, přesto radní budou diskutovat o důležitých záležitostech města. „Hned v úvodu si vyslechneme prezentaci Servisní společnosti odpady Olomouckého kraje a poté budeme schvalovat výjimky z obecně závazné vyhlášky o pití alkoholu na veřejnosti při akcích Vaření kotlíkových gulášů a Prostějovské léto 2022. Zabývat se budeme projektovým námětem o zajištění akceschopnosti jednotky Sboru dobrovolných hasičů ve Vrahovicích, návrhem zadávacího řízení na vybavení šaten domácích na zimním stadionu a rovněž třeba dotacemi do sportu na podporu celoroční činnosti klubů. To samé se týká i sociální oblasti. Na programu je také jednání o střednědobém plánování sociálních služeb,“ uvedl primátor Prostějova František Jura (ANO).

Radní se dále budou zabývat majetkoprávními záležitostmi, zejména návrhy prodloužení nájemních smluv u bytů a také nebytových prostor. „Důležitá diskuse se bude odvíjet ohledně centrálního nákupu plynu i elektrické energie pro město Prostějov,“ dodal první náměstek primátora Jiří Pospíšil (PéVéčko).

Velice příznivou zprávu pak obdržel nejen Večerník. Radní po dvou letech obnovili tiskové konference, kde novináře dříve pravidelně informovali o výsledcích jednání rady města. Uskuteční se ve středu 4. května a Večerník tak bude moci zástupce vedení magistrátu přímo konfrontovat s jejich názory a rozhodnutími.