Mnohem dříve než obvykle a po mnohem méně odehraných zápasech. Zatímco celkově snese rok 2020 přídomek „divný“, v regionálním fotbale můžeme zajít ještě dál, „strašný“ bude asi to nejpřesnější označení. Aby ne, jaro 2020 vůbec nezačalo a podzim 2020 už je po deseti odehraných kolech taky hotový.

I v nich se toho ale událo mnoho zajímavého. Padaly góly i červené karty, zklamání střídalo nadšení, nechybělo ani několik překvapení. Kdo by třeba tipoval, že Mostkovice doma porazí lídra tabulky nebo že Protivanov odehraje s Čechovicemi bezbrankovou remízu? Takových zajímavých i často nečekaných momentů přitom bylo ve zkráceném podzimu dost a dost. Společně se podrobně díváme na celé dění v jednotlivých soutěžích a týmech, rozebereme si hráčské statistiky a zamyslíme se rovněž nad jarní částí.

Co to znamená? To, že se na stránky nejčtenějšího regionálního periodika vrátil seriál FOTBAL EXTRA, tedy dvě strany věnované uplynulé půlsezóně. Doposud jsme se věnovali obecně fotbalovému podzimu a jeho předčasnému konci, dále jsme se podívali na dění v krajském přeboru a naposledy jsme podrobili monitoring úspěšnému působení Konice v I.A třídě Olomouckého KFS. Nyní se podíváme na dění ve skupině „B“. V této grupě je hned pět celků z Prostějovska, rozdělíme si ji tedy na dvě části. V minulém vydání jsme se věnovali regionálně nejvýše postaveným Čechovicím a v závěsu za ním se skrývajícím Kostelcem na Hané s Určicemi. Dnes se dostává na zbývající duo Protivanov a Plumlov. Nechybí pochopitelně tabulky, statistiky celé soutěže i jednotlivých týmů a redakční komentář.

V prosincových číslech se zaměříme na dění ve dvou skupinách I.B třídy Olomouckého KFS, přičemž na soutěže OFS Prostějov, ženy i mládež dojde v příštím roce.

 

Sedmý díl věnovaný skupině "B" I.A třídy O KFS najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 30. listopadu