Prostějovské eskáčko mělo hodně nakročeno k tomu, aby do svého mančaftu přivedlo velezkušeného veterána. Vysněnou posilou předsedy 1.SK Františka Jury byl Pavel Zavadil! Záložník sice původně loni v prosinci ukončil kariéru, po hořkém odchodu z funkce sportovního manažera SFC Opava se však rozhodl na profesionální trávníky ještě vrátit. A nechybělo moc, aby se tak stalo v dresu třetího týmu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 2020/2021!

„Ano, byli jsme z devadesáti procent dohodnuti a blízko podpisu smlouvy. Nakonec vše přebila nabídka brněnské Zbrojovky. „Je to škoda,“ zalitoval šéf prostějovského fotbalu. To by však nebyl ambiciózní František Jura, aby neměl v rukávu ještě jeden trumf. „Dnes mám jednání s další legendou českého fotbalu,“ navnadil fanoušky. A to už přivedl do kádru útočníka z německých Drážďan!

 Vedení prostějovského druholigového klubu je na lovu. K podpisu smlouvy se třiačtyřicetiletým Pavlem Zavadilem sice ještě nedošlo, ale na mušce je jiná osobnost. Předseda 1.SK František Jura má s nejmenovaným zkušeným plejerem jednání právě dnes, tj. v pondělí 21. června.
Zavadil sice pověsil loni v prosinci kopačky na hřebík, ale poté co byl tzv. odejit z funkce sportovního manažera SFC Opava, rozhodl se na fotbalová kolbiště ještě vrátit. A přestože k finální dohodě s sekáčkem nedošlo, do Prostějova se skutečně podívá. Přijede však jako soupeř. O služby zkušeného hráče, a navíc člověka, který působil i jako ligový manažer, měl přitom Prostějov nemalý zájem. „Ano, bylo to na dobré cestě, vypadalo to, že k nám půjde,“ potvrdil sportovní manažer eskáčka Ladislav Dudík. „Měli jsme již před podpisem, jednání byla velmi korektní. Bohužel to nevyšlo, Pavel zvolil Zbrojovku, jejich nabídka byla taková, že jsme ji nemohli dorovnat. Nešlo jen o peníze, ´Zavoš´ tam hrál pět let a má k Brnu vztah,“ zalitoval Jura.
„Přicházím do prostředí, které velmi dobře znám, strávil jsem tu pět nádherných let. Ani role mentora mi není neznámou, podobnou jsem zastával v Opavě. I v kádru Zbrojovky ještě jsou hráči, které si na hřišti pamatuju. Kuba Šural, Kuba Přichystal a další. Mojí rolí bude pomoci spoluhráčům na hřišti i mimo něj v rozvoji a pomoci tak Zbrojovce, proto jsem přišel. Jsem přesvědčený, že je v mých silách to zvládnout,“ uvedl Pavel Zavadil pro internetové stránky Zbrojovky.
„Řešíme příchod jiného středního záložníka, který má taktéž velké zkušenosti s nejvyšší scénou profesionálního fotbalu a měl by být pro naše mladé mužstvo tím správným mentorem,“ prozradil František Jura. O koho jde? „To nemůžu prozradit. Jednání máme již dnes (tj. v pondělí 21. června – pozn.red.) a nechci je narušit,“ omluvil se šéf prostějovského fotbalu.
Tak třeba už je hotovo a nová posila je na cestě do Prostějova…