Stejně jako většina klubů profesionálních soutěží začala i v 1.SK Prostějov minulé pondělí zimní příprava. Do kádru se vrátil z půlročního hostování ve Zbrojovce Koudelka, opětovnou příležitost zaujmout trenéra má na testování záložník Fokaidis, zabojovat o místo v týmu zkoušejí i dva bývalí zdejší dorostenci, kteří z mateřského klubu dříve zamířili na zkušenou do klubů zvučnějších jmen. Po dvou trénincích přišel na řadu první přípravný zápas v Ostravě.

Baník zůstane asi soupeřem nejzvučnějším, i když v současné nejisté době je možné leccos. Proti prvoligovému celku vyrukoval trenér Šustr s rozestavením 4-3-3, když ve středové řadě nastoupil na krajích možná trochu překvapivě Koudelka s Hausknechtem, vpředu pak Matoušek se Zapletalem.

 

Celých devadesát minut odchytal brankář Mucha, který potvrdil svůj vysoký standard z podzimní sezóny. Baníkovci jej slušně prověřili, i když o některé skvělé šance se připravili sami. Na stoperu se po dlouhé době představili Machynek a uzdravený Schuster, kteří před Muchou udělali dobrou práci. Z krajních beků se snažil podporovat ofenzivu spíše Stříž.

Středová řada odváděla poněkud nevděčnou práci podpory defenzivy, protože dopředu to po větší část zápasu příliš nešlo. Rychlostně disponovaný Koudelka se na nezvyklém místě spíše hledal. Z ofenzivní trojice na sebe opět nikoli překvapivě připoutal pozornost Matoušek, Píchal coby hrotový hráč strávil hodně času napadáním rozehrávky, s šancemi na ohrožení domácí svatyně se zrovna nepotkal.

Ze střídajících hráčů se hned po změně stran blýskl dobrým „forčekingem“ Fokaidis, Langer i Šteigl to směrem dopředu poctivě zkoušeli, ovšem bez efektu. A tak se hrdinou okamžiku stal Jurásek, který se nerozpakoval vystřelit a se štěstím rozhodl o výsledku utkání. Potvrdil tak svým příkladem, že střílet stojí opravdu za to z jakékoli pozice.

Nad dalšími přípravnými zápasy nadále visí velké otazníky. O víkendu měli hráči volno, ten následující měl být prošpikován hned dvojicí zápasů v nedaleké Kroměříži. Se vší pravděpodobností se dostane pouze na jeden, kdy soupeřem má být rezerva Zlína. Kroměříž jako účastník amatérské soutěže totiž při pátém stupni PES nastoupit nesmí, stejně tak může být v ohrožení další dvojice zápasů v sobotu 23. ledna v Olomouci s plánovanými soupeři Uničovem a Frýdkem-Místkem, kteří rovněž hrají MSFL.