Za očekáváním herním i výsledkovým v této sezóně zatím zaostávaly volejbalistky VK Prostějov. Proto se vedení oddílu rozhodlo ještě před polovinou zkrácené základní části UNIQA extraligy žen ČR 2020/21 posílit hráčský kádr, který doplnila čerstvě sedmadvacetiletá smečařka Martina Michalíková!

Nová akvizice VK Prostějov se jmenuje Martina Michalíková, která se přesunula do týmu kouče Petráše z kádru úřadujících mistryň z posledního dohraného ročníku 2018/2019. Zkušená hráčka se narodila 18. prosince 1993, měří 180 centimetrů a s volejbalem začínala už v osmi letech v TJ Ostrava. Ze severu Moravy později zamířila do KP Brno a TJ Sokol Frýdek-Místek, načež řadu uplynulých sezón patřila k oporám UP Olomouc.

Před začátkem aktuálního ročníku se s Michalíkovou úpéčko rozloučilo kvůli úsporným opatřením. Od té doby byla bez angažmá, ovšem teď má pomoci pozvednout dosud strádající vékáčko. „Nejsme spokojeni s výkony ani s výsledky, jaké náš tým v dosavadním průběhu sezóny předvádí. Proto jsme hledali možnosti posílení a dohodli se s Martinou na přestupu do Prostějova,“ potvrdil kuloárové zvěsti sportovní ředitel VK Miroslav Čada.

„Marťa je zkušená hráčka, má za sebou řadu let v kvalitním olomouckém celku. Patří k volejbalistkám s vyváženými herními činnostmi bez větší slabiny, k jejím největším přednostem určitě patří výborná přihrávka. Což by našemu mančaftu přesně mohlo pomoct, aby v zápasech působil jistěji a z lepšího příjmu mohl i úspěšněji útočit,“ rozebral Čada.

Základní soupiska nedávno zúžená o definitivně skončivší Lenku Knorovou se tak po příchodu Michalíkové znovu rozrostla na dvanáct členek. „Věříme, že nástup Martiny do kolektivu holkám dodá potřebný impuls, výkony půjdou nahoru. S naším týmem si ještě před dotažením přestupu několikrát zatrénovala a spolupráce na hřišti se jevila slibně,“ doplnil Čada.

Zajímavostí je, že nová prostějovská posila oslavila dvacáté sedmé narozeniny v pátek 18. 12., premiérový start za vékáčko si odbyla o den později v domácím duelu proti Liberci.