V uplynulém svátečním týdnu měly ženy VK Prostějov na programu volejbalu logicky málo, přednost dostal oddych spojený s nerušeným vychutnáním vánočních radovánek. Teď už je však hanácký tým zpátky v plné práci tak, aby šel do roku 2021 maximálně nachystaný.

„Podle plánu jsme trénovali ještě v pondělí 21. i v úterý 22. prosince, potom už následovalo volno. Věřím, že si holky Vánoce co nejvíc užily, každá podle svých představ. A že si také dostatečně odpočinuly, především psychicky si vyčistily hlavy,“ nadhodil hlavní kouč vékáčka Lubomír Petráš.

V neděli 27. prosince se pak téměř celý kolektiv sešel po svátcích znovu pohromadě k pokračování týmové přípravy. „Chybí zatím jediná Míša Jurčíková, která se po nedávné artroskopii kolene bude do větší zátěže zapojovat postupně. Ostatní děvčata jsou zdravá, což je dobře,“ konstatoval Petráš.

Jedním z ústředních bodů tréninkové náplně pro současné období se stane dnešní společný trénink s družstvem TJ Ostrava. „Půjde o ten vyzkoušený model, kdy se nejdřív oba mančafty každý sám rozcvičí i rozehrají a pak si místo klasického přátelského zápasu dají proti sobě nácvik modelovaných herních situací, včetně několika cvičných setů,“ přiblížil prostějovský stratég. Stejný scénář svým svěřenkyním naordinoval během aktuální sezóny už několikrát. „Zkusili jsme si to takhle například s Olympem Praha nebo s Olomoucí, určitě se nám to osvědčilo. A věřím, že stejně kvalitně vše proběhne i s Ostravou.“

Následně bude na programu klasická příprava. „Zařadíme nějakou kondici, ale vzhledem k výjimečnosti tohoto ročníku s nezvykle dlouhou nucenou přestávkou potřebujeme makat hlavně na herních věcech. Jak individuálních, tak zejména týmových. Prostě se dál snažit, abychom se každým dnem někam o kousek posunuli,“ zdůraznil Petráš.

Další společný trénink s jiným klubem, či dokonce přátelský mač nemá dosud v plánu. „Ale ještě uvidíme podle momentální situace. Kdybych cítil, že další jedna taková konfrontace může holkám před pokračováním ligy pomoct, lze zkusit něco operativně domluvit,“ doplnil rodák z Bratislavy.