K hodně nezvyklé události hraničící až s raritou došlo ve volejbalovém Brně, kde se hlavní trenér tamního družstva žen VK Šelmy nečekaně vrátil k aktivní hráčské kariéře. Třiačtyřicetiletý Ondřej Boula naskočil za extraligové muže Brna do utkání proti Ústí nad Labem!

Překvapivý krok byl jedním z pokusů, jak zvednout trápící se Jihomoravany k lepším výkonům. Někdejší reprezentační nahrávač ČR ukončil aktivní kariéru na jaře 2018, tudíž se na hřiště vrátil skoro po třech letech. Na severočeský celek však ani jeho pomoc nestačila, domácí mančaft podlehl těsně 2:3.

Na roli kouče Šelem se přitom pro Boulu nic nemění, neboť už před střetnutím mužské ligy absolvovaným přímo na palubovce stihl vést z lavičky ženský výběr ve vítězném duelu proti Přerovu (3:1). Jen pozápasové hodnocení raději nechal na své asistentce Petře Pospíšilové, aby se mohl začít chystat na následný mač.

Zajímavostí také je, že za Šelmy premiérově nastoupila nedávná posila a bývalá prostějovská nahrávačka Pavla Šmídová (za svobodna Vincourová). „Vinci měla vítěznou premiéru, za výsledek jsme nakonec rády,“ oddechla si Pospíšilová.