Pouze tři dny trénovaly volejbalistky VK Prostějov společně venku, než jim alespoň tohle náhradní řešení zrušilo nové zpřísnění protikoronavirových opatření ze strany vlády ČR. A vynuceně se musely vrátit do individuálního režimu přípravy.

Už od 12. do 16. října chtěly Hanačky makat spolu pod širým nebem, leč tenhle plán jim zrušilo špatné počasí. Počínaje 19. říjnem však daný model se zpožděním přece jen odstartovaly. „Počasí se hodně zlepšilo. Především nepršelo, i teplota byla přijatelná,“ kvitoval kouč Lubomír Petráš příznivější klimatické podmínky.
Společně se svými svěřenkyněmi jich využili. „V pondělí jsme si šli zaběhat do lesoparku Hloučela, v úterý následovalo cvičení, posilování i různé hry na školním hřišti ZŠ Jana Železného. A ve středu jsme si šli zahrát můj oblíbený tenis na venkovní antukové kurty TK Prostějov,“ usmíval se Petráš.
Bohužel dobrá nálada vzala rychle za své právě během středečního odpoledne 21. října, kdy ministr zdravotnictví Roman Prymula s posvěcením české vlády zavedl nová a ještě razantnější hygienická nařízení. „Klíčové je omezené shromažďování lidí na maximálně dvě osoby, tím pádem musíme zase přejít k individuálním tréninkům,“ povzdechl si Petráš.
Od čtvrtka 22. října tak prostějovské plejerky pracují v rámci přípravného procesu opět každá sama. „Holky si můžou jít zaběhat ven, posilovat a cvičit asi budou spíš doma. Každopádně celková připravenost půjde s přibývajícím časem chtě nechtě dolů, tomu se při tak improvizovaném programu zkrátka nelze vyhnout,“ připustil slovenský trenér vékáčka.
Logicky ho děsí zejména předpokládaná délka sportovního lockdownu. „Podle dosavadního vývoje situace je v podstatě jasné, že zavřené všechno bude minimálně do konce kalendářního roku. Což znamená pauzu bez volejbalu trvající tři měsíce, možná ještě déle, a navíc uprostřed rozjeté sezóny. K tomu se mi radši ani nechce nic dalšího říkat…,“ uzavřel Luboš Petráš.