Jak zní nejčerstvější informace týkající se nadcházejícího pokračování UNIQA extraligy žen 2020/21? Tak, že se dnes, tj. v pondělí 16. listopadu, po poledni uskuteční důležitá videokonference Asociace volejbalových klubů, během níž se budou řešit veškeré klíčové záležitosti ohledně restartu.

„V pondělí 16. listopadu od 12.30 hodin se on-line znovu spojí zástupci všech ženských extraligových oddílů, aby schválili, jak soutěž pojede dál od obnoveného začátku, který byl na minulé videokonferenci předběžně stanoven na sobotu 21. listopadu. Tento termín každopádně platí,“ pověděl Večerníku sportovní ředitel VK Prostějov Miroslav Čada.

Největší diskuse se pravděpodobně strhnou okolo povinného testování na koronavirus. „Vypadá to, že bude nutné testovat před každým utkáním, což by byla pro kluby dost velká finanční zátěž. Uvidíme, co se pro nejbližší období s definitivní platností vyjedná,“ odtušil Čada.

Podstatným bodem programu dnešního rokování se určitě stane rovněž upravený zápasový program ligového kalendáře. „Přes víkend měl vzniknout aktualizovaný rozpis střetnutí s termíny všech dohrávek i odložených kol. Předpokládám, že se bude dolaďovat, aby byl schůdný pro všechny týmy,“ očekával Čada.