Také Evropská volejbalová federace uspořádala v pondělí 16. listopadu druhou videokonferenci o osudu svých dvou nižších klubových pohárů 2020/21 od osmifinálových bojů. Za VK Prostějov se on-line jednání opět zúčastnil expert na působení klubu v mezinárodních soutěžích Ondřej Hubáček.

„Nejprve bylo potvrzeno vše, co se dohodlo už během předchozí videokonference. Tedy že se spojí osmifinále a čtvrtfinále v CEV Cupu i v Challenge Cupu tak, aby byla tahle fáze obou pohárů odehrána ve čtyřčlenných skupinách vždy na jednom místě. Aktuálně šlo o to stanovit pořadatele jednotlivých turnajů,“ vysvětlil Hubáček. Prostějovské volejbalistky nakonec pocestují za Challenge Cupem do Rumunska. „Organizace jednoho ze čtvrtfinálových turnajů, který se týká právě nás, se chopil známý klub Alba Blaj. Třídenní klání proběhne na jeho půdě v termínu 8. až 10. prosince za dodržování striktních hygienických opatření,“ prozradil manažer VK nejdůležitější informace.

Hanačky byly mezi elitní šestnáctku Vyzývacího poháru nasazeny díky vysokému koeficientu přímo, zatímco silná Alba Blaj vyřadila v úvodním kole švýcarské VBC Cheseaux dvěma kontumačními výsledky 3:0. Na kvarteto doplní rumunské dostaveníčko vítězové dvojic Sanaya La Laguna (Španělsko) – Piraně Brusno (Slovensko) a Dinamo Bukurešť (Rumunsko) – FC Porto (Portugalsko), jež se utkají mezi 23. a 25. listopadem. Po těchto duelech bude určen přesný zápasový program prosincového turnaje v Blaji systémem každý s každým. Do semifinále Challenge Cupu 2020/21 přitom postoupí pouze vítěz skupiny.