Vedení českého basketbalu ve spolupráci se společností Sideline Sports nabízí v aktuální situaci nouzového stavu všem klubům možnost bezplatného využití licence Profi hráče a hráčky v rámci tréninkového systému XPS. Tréninkový systém XPS umožňuje mimo jiné vedení a řízení individuálního tréninku v aktuální situaci. Využití licence Profi hráče je možné zdarma nejméně do konce listopadu, v případě potřeby bude prodlouženo na další období.

Totéž platí také pro využití video analyzéru, který nabízí trenérům možnost sestříhat si video z vlastních utkání nebo tréninků a následně ho zaslat hráčům. Součástí je i aplikace pro stříhání videa během utkání nebo pro tvorbu prezentace, v níž si video můžete doplnit textem nebo mluveným slovem, upravit a mnoho dalšího.

„Jsme rádi, že můžeme nabídnout hráčům a hráčkám basketbalu aplikaci, díky které budou moci individuálně trénovat i v době, kdy na týmové tréninky nemohou. Trenérům jsme připraveni vše jednoduše vysvětlit tak, aby mohli být on-line s hráči po celou dobu vládních opatření,” říká Jiří Jakoubek, country manager firmy Sideline Sports.

Klub, který má zájem XPS využívat, zašle e-mail na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., napíše: „Máme zájem o využití XPS.” a Sideline Sports vše připraví. Vzápětí budou kluby informovány o nastavení systému. Pokud již klub XPS využívá a chtěl by pouze aktivovat licence Profi hráčů nebo Video Analyzér pro trenéry, stačí napsat na stejný e-mail žádost o tyto licence.

„Vedení českého basketbalu se musí snažit najít a poskytnout další zdroje, které pomohou trenérům a sportovcům řešit současné výzvy. Jednou z možností, kterou můžeme ve spolupráci s naším partnerem Sideline Sports rychle poskytnout, jsou aplikace k individuálním tréninkům, které umožní být s hráči v on-line kontaktu po celou dobu vládních opatření,“ poznamenal sportovní ředitel svazu Michal Ježdík.