Sobota bude ve znamení sportovních klání. Dvě z nich pak navíc uzpůsobili představitelé klubů tak, aby se nekryla: spolu se tak utkají od 15 hodin volejbalistky Prostějova a pražského Olympu. Na ně pak večer, od 18 hodin, naváží basketbalisté BK Olomoucko. V honbě za opuštění posledního místa tabulky je čeká Ústí nad Labem.

Oba týmy z Prostějova mají za sebou povedenou minulost, oba však v aktuální sezóně tápou. O něco lépe se daří volejbalistkám, které se drží ve slabší půlce tabulky. Ještě nedávno však pravidelně prohrávaly a vypadalo to, že se nakonec ženy dostanou až do suterénu tabulky. Naopak Olymp se drží na pěkném čtvrtém místě. Na tohoto soupeře pak prostějovské volejbalistky nemají dobré vzpomínky: naposledy totiž koncem února v domácím zápase s Pražankami padly 3:1 na sety, přitom Prostějov první set vcelku jednoznačně ovládl.

Oproti volejbalistkám jsou na tom ale basketbalisté hůře. Omlazení týmu a odchod borců z Ameriky znamenal propad hry a z umístění těsně pod špičkou soutěže je tak pád až na dno. Prostějov tak převelice dlouho čekal na svou druhou výhru, která přišla až těsně před koncem roku s Pardubicemi. Přesto je ale pohled na tabulku truchlivý. Proti Ústí nad Labem přitom nepůjde o jednoduchý zápas. Šesté Ústí sice poslední dvě utkání prohrálo, celkově ale nepůsobí špatně: pravidelně sice střídá výhry s prohrami, v případě porážek jde ale o malé rozdíly. A nedávno navíc tým ze severu Čech ukázal, že může vzdorovat i Nymburku.

Podtrženo, sečteno, oba celky z Prostějova čekají atraktivní, zároveň ale nesmírně náročné duely.