Fotbalisté Prostějova si ještě po podzimní pauze nemohli moc vydechnout. Sotva totiž skončila podzimní část FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, už jim začala zimní soutěž. Tipsport liga totiž kvůli světovému šampionátu započala své dění pro rok 2023 už v listopadu roku letošního. Což znamená, že až do prosince mají svěřenci kouče Šustra rozhodně co dělat. Totéž ale platí rovněž o vedení klubu. To nyní řeší, koho přivést, a s kým se, chtě nechtě, rozloučit.

Léto bylo pro prostějovské eskáčko ve znamení částečné přestavby kádru. Totéž se ale dá říct také o předešlé zimní pauze. Ta aktuální by ale měla být přece jen klidnější. Pod smlouvou má klub na dvě desítky hráčů. „Nechceme kádr moc obměnit. Ale máme zájem přivést na zkoušku co nejvíce hráčů, abychom si mohli vybírat skutečně podle našich představ,“ nastínil František Jura, předseda 1.SK Prostějov.

V Prostějově se však budou muset smířit nejspíš i s odchody. „O některé hráče je zájem z ligy,“ připustil šéf fotbalového klubu. Nejčastěji zmiňovaným jménem je v tomhle směru Vasil Kušej. V minulosti se konkurenční celky zajímaly třeba i o Michala Zapletala.

Už nyní ale v eskáčku ví, že minimálně jeden hráč na Hané pokračovat nebude. „Někteří hráči už odešli. Minimálně se jedná o Torfiqua, který se vrací do Jablonce. Jednáme také o návratu do Brna u Kohoutka, který si zde moc nezahrál. Všechno další je teprve na začátku jednání,“ prozradil Jura. Oba hráči přišli do Prostějova až v průběhu podzimu.

Naopak směrem dovnitř zatím nejsou hlášeny přestupové podpisy. „Žádný příchod zatím nemůžu potvrdit, na to je moc brzo,“ pousmál se předseda eskáčka.

1.SK Prostějov už má za sebou i první zápas Zimní Tipsport ligy. A v něm ukázal své kvality, přestože některé opory dostaly volno. Výsledek 2:2 se Skalicí je dobrým příslibem. „Bylo to mužstvo ze slovenské ligy. V zápase jsme, jak jsme dopředu avizovali, zkoušeli hráče, co jsou u nás na zkoušce. A snaží se dostat prostor v zimní přípravě. S tím i s výsledkem panuje spokojenost,“ poznamenal František Jura.

 

 

30 partneri 2022 2023