Nečekaný rozkol vedl k rezignaci jednoho ze zastupitelů vítězné kandidátky v Nezamyslicích. Navzdory předchozím dohodám se tak stalo hned během ustavujícího zastupitelstva.

Jiří Hepnar šel do voleb na kandidátce starosty Vlastimila Michlíčka, která získala nejvyšší počet hlasů. On sám ve volbách obdržel třetí nejvyšší počet preferenčních hlasů ze všech kandidátů. Přesto v roli zastupitele končí. Podle dostupných informací stál za jeho rezignací odpor ze strany členů zbývajících dvou uskupení, která se dostala do zastupitelstva. Hepnar měl být totiž zvolen radním, členové ani jednoho z obou uskupení však jeho volbu na ustavujícím zasedání zastupitelstva nepodpořili. Proto se muž po 12 letech rozhodl v zastupitelstvu skončit. Starostou byl zvolen opět Vlastimil Michlíček, místostarostkou pak Dagmar Pavlíková.

Dodejme, že komunální volby v Nezamyslicích vyhrálo uskupení Za rozvoj městyse Nezamyslice s 39,13 procenta hlasu a šesti mandáty v patnáctičlenném zastupitelstvu. Druzí skončili Občané Nezamyslicím. Díky 32,34 procenta obsadili pět křesel. Třetí uskupení Společně pro Nezamyslice díky 27,45 procenta získalo čtyři mandáty.

 

Podrobné zpravodajství z povolebních vyjednávání čtěte v aktuálním tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 31. října