Přesně před rokem to byla podívaná pro celou republiku. Ohrozimský kopec se dostal v žebříčku nejhorších výtluků na portálu www.vymoly.cz na čtvrté místo v rámci celé republiky. Hluboké krátery se na frekventované silnici v průběhu jara podařilo zalátat, aktuálně je tam situace lepší. Nelichotivý prapor nejhorších výtluků na Prostějovsku tak dle tohoto webu převzala silnice v Ladíně.

Silnice do místní části Konice však zdaleka není tak frekventovaná jako hlavní tah z Prostějova do Boskovic či Blanska. Jedná se o tzv. silnici III. třídy, jejichž stav není tristní určitě pouze na Konicku.

„Silnice vypadá strašně, nicméně oprava je v režii Správy silnic Olomouckého kraje. Pokud vím, tak v plánu oprav prozatím není. Vzhledem k rekordní zadluženosti Olomouckého kraje lze bohužel očekávat, že bez peněz z Evropské unie se tato silnice rekonstrukce jen tak nedočká,“ reagoval na dotazy Večerníku starosta Konice Michal Obrusník s tím, že pro město je nyní prioritou opravit frekventovanější silnici vedoucí z města ve směru na Čunín a Stražisko.