Fit stezka kombinující běh a posilování ve volné přírodě se již začala budovat v okolí Hluchova ve směru na Bělecký Mlýn. Dokončena by měla být příští rok na jaře. Na sportovce čeká celkem osm zastavení.

Projekt Fit stezky se zrodil v hlavách dvou vysokoškoláků. První z mnoha vznikla před šesti lety v Hněvotíně u Olomouce. Od té doby jejich počet výrazně vzrostl a získává si stále větší oblibu, které nahrává i aktuální uzavření krytých sportovišť. Jedna z Fit stezek se začala nedávno stavět u Hluchova. „Bude mít celkem osm zastavení. Nyní se budují základy, dokončena by měla být příští rok na jaře. Její začátek bude označovat cedule,“ prozradila starostka Hluchova Lenka Vyhlídalová. Vedení obce plán na vznik stezky představilo již na začátku roku 2018. Tehdy uvedlo, že se do stavby pustí, pokud se podaří získat dotaci ve výši 70 % z celkových nákladů. 

Již dokončenou Fit stezku lidé najdou například v obci Lipová-lázně, kde měří 500 metrů a obsahuje 10 zastavení. Lidé si tam mohou vyzkoušet například slalom, výskoky, TRX systém, bradla, hrazdu a další. Součástí stezky jsou také informační tabule. „Je pro nás důležité, aby pohyb byl zdravý, zábavný, dostupný pro každého a probíhal v přirozeném prostředí. Chceme také posílit zodpovědnost, zájem o dění kolem nás a důvěru ve vlastní schopnosti,“ uvádí autoři projektu.