Tohle normální člověk nepochopí... Všech čtrnáct pohádkových zastavení s hravými úkoly Vycházky s Večerníčkem bylo na konci uplynulého týdne poničeno a rozkradeno! Organizátoři ze SVČ Orion se proto rozhodli akci určenou rodičům s dětmi předčasně ukončit již minulou sobotu.

Vycházka dlouhá 3,5 kilometru vedla kolem cyklostezky mezi Němčicemi nad Hanou a Nezamyslicemi. Zpřístupněna byla ve středu 24. března a původně měla fungovat až do Velikonočního pondělí. Přestože stezka průběžně zaznamenávala jisté újmy, její autoři ji neustále trpělivě opravovali a doplňovali. V sobotu 3. dubna už to však nevydrželi a přistoupili k jejímu kompletnímu odstranění.

„Bylo rozbito devadesát procent úkolů včetně pexesa, které jsem si myslel, že vydrží. Byl viděn i ten, kdo to udělal, ale bohužel není moc šancí na to, aby byl patřičně potrestán. Stálo nás to hodně práce, času i materiálu, ale nyní už to nemá cenu. Velice se omlouváme těm, kteří se na vycházku teprve chystali, ale nešlo to jinak,“ vysvětlil Tonda Bartošík ze SVČ Orion, který společně s dalšími sobotní demontáž pohádkových úkolů spojil s úklidem metráků odpadků nacházejících se v okolí cyklostezky.

„Moc nás to mrzí. Chodili a jezdili jsme kolem každou chvilku a vždy jsme našli něco zničeného. Chápu, že je to demotivující, ale za nás obrovské díky za krásné zpestření procházek. Jste úžasní! Těšíme se na další báječné nápady a čas strávený s Orionem,“ vzkázala pořadatelům Lenka Obručová.