„Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech,“ posteskl si Lukáš Šindýlek uplynulou středu. Tentokrát jsme zřejmě největšího prostějovského drogového dealera posledních let navštívili na začátku Krasické ulice, kam se přestěhoval po smrti své maminky. A právě zde nedávno došlo k požáru, který mimo jiné poničil i dva sousední objekty.

Právě na začátku Krasické ulice před více jak dvěma roky proběhla velkolepá razie, která učinila přítrž velkoprodeji pervitinu. Drogy zde od Lukáše Šindýlka nakupovalo nebývalé množství lidí, mnozí z nich jako například Jan Augustin je prodávali dál.

Za to byl Šindýlek před pár dny odsouzen prostějovským soudem k pětiletému trestu. Rozsudek však dosud není pravomocný. A tak někdejší dealer dál pobývá na svobodě, přičemž každý jeho krok je monitorován speciálním náramkem. Vzhledem k tomu, že s ním jeho maminka odmítla sdílet společný dům, musel se po propuštění z vazby usídlit u prostějovského hlavního nádraží. Teprve po její nedávné smrti se mohl přestěhovat zpět do Krasické ulice.

„Plameny sahaly čtyři metry vysoko“

Právě tam vznikl v úterý 11. května požár, který kromě domu patřícího rodině Šindýlkových poničil i sousední objekty. Podle některých z místních za jeho vznikem mohla stát sestra drogového bosse. Ta zde údajně často nepříliš odpovědně manipuluje s otevřeným ohněm, který pak jaksi „zapomene“ zhasnout. To nepřímo potvrdil i sám Šindýlek. „Chytilo pověšené prádlo, plameny sahaly až čtyři metry vysoko. Šířily se z přízemí, kde bydlí moje sestra. Ta v té době nebyla doma,“ popsal muž, podle něhož však přesná příčina není známá.
Je připraven sousedům nahradit škodu způsobenou požárem? „Už se na tom pracuje. Fasády všech tří domů byly poničeny, chci je co nejdříve opravit,“ přislíbil Lukáš Šindýlek.

Magnet na průsery

Bodrý chlapík, který nedávno oslavil padesátku, nejrůznější průsery přímo přitahuje. Za prodej drog ve velkém byl odsouzen už v roce 2006, ale i po propuštění z vězení v něm ovšem pokračoval. V roce 2015 se mu ještě podařilo vyváznout s podmínkou, ovšem po svém působení v Olomouci se vrátil zpět do Prostějova. Přišla policejní razie a další pobyt ve vazbě, nedlouho po dalším návratu na svobodu havaroval na motorce, když se snažil ujet před policejní hlídkou. I z tohoto důvodu se poslední soudní proces s ním neúměrně protahoval. Nakonec byl začátkem letošního května odsouzen k pětiletému trestu vězení, k tomu by mu měly přibýt další dva roky z předchozí „podmínky“. Než se však rozsudek stane pravomocný, tráví čas v domě, který v minulosti nechal kompletně opravit. Ani zde to však rozhodně není bez problémů…