Náš okres nemá v dějinách příliš mnoho klubů nebo kolektivů, jež by dokázaly v týmových sportech být nejlepší z celé České republiky. V dávnější minulosti to byli prostějovští tenisté i tenistky a rovněž boxeři, přičemž TK Agrofert i BC DTJ zvládly na své dřívější tituly opakovaně navázat také během uplynulých dekád. K nim se přidaly ještě volejbalistky VK Prostějov s deseti extraligovými triumfy v řadě za sebou.

V jiných odvětvích už asi nic. Například místní fotbalisté a hokejisté se národnímu vrcholu nikdy ani nepřiblížili, což je při velké konkurenci dvou tuzemsky nejrozšířenějších sportů vcelku logické. On Prostějov s necelými padesáti tisíci obyvateli a omezenými možnostmi (finančními i jinými) přece jen není Praha, Brno, Ostrava či řada dalších, podstatně větších měst.

Proto je poměrně vystihující, že aktuálně máme nejlepší družstvo na území ČR ve veřejností mnohem méně sledovaném korfbalu. V něm totiž nerozhodují peníze, nýbrž vedle kvality odváděné práce především nadšení, láska k milovanému sportu a ochota makat na sobě ve volném čase. Tohle vše mančaft SK RG PV bohatě má, čímž s nenápadností útočí na historicky zlatý počin.