Návrat k normálu? Ne tak docela. Přestože většina soutěží pokračuje, zápasy se sice odsouvají, ale nějak se prostě hraje, k normálnímu stavu jsme se však zatím ani nepřiblížili. A to dokonce ani v profi sportu. Jeden velký rozdíl? Diváci…

V současné době nadále platí, že na sportovní utkání může pouze tisíc diváků. Navíc mohou fanoušci do sedadel nebo do ochozů pouze, pokud jsou bezinfekční. Což je problém číslo dvě. A současná doba celkově moc sportovním akcím nepřeje, nejistota, zda se vůbec uskuteční, pro některé strach z větších shromáždění. Sportovní kluby zkrátka nemají na růžích ustláno.

Hranice tisíce diváků se přitom v Prostějově může zdát nedostižně vysoko. Ty tam jsou časy, kdy podobná návštěvnost provázela volejbal nebo basketbal. O mnoha dalších sportech nemluvě. Zdá se, že ani hokeje se to přitom netýká, v poslední době se na domácím zápase otočila „plná“ kapacita tisíce lidí jen jednou, a to s Vrchlabím.

Faktem ale je, že povinnost očkování mnoha lidem vadí. Řada dalších ji zase nesplňuje. A i na atraktivní zápasy fotbalu by jistě našlo cestu povícero lidí. Líšeň, Opava, Brno, zde by se dala tisícovka trhnout.

Ač se tedy na první pohled může zdát, že se svět sportu pomalu začal dostávat k normálu, zklamu vás, ne, tohle stále normální není.