Zimní přípravné zápasy, ty nejsou o výsledcích, ale o hře, o tom, že se dává tým dohromady. A samozřejmě o nacvičování jednotlivých pasáží hry a fungování týmu jako celku. Tohle je klasická poučka a to řekne skoro každý trenér.


Jenže i v zimní přípravě na výsledcích záleží. Pravda ne tolik, zde body nelítají. Přesto spolu s výkonem týmu na hřišti mohou výsledky tým značně povzbudit do další práce. A dát mu potřebné sebevědomí. A právě v tomhle směru se už teď dá první třetina přípravy prostějovského eskáčka hodnotit jako povzbudivá.
Po třech zápasech tu totiž jsou dvě výhry a jedna porážka. Výhra proti béčku Baníku se může zdát jako povinnost. Nicméně soupeř hrál doma, nehrál úplně špatně a Hanáky řádně trápil. Konečná výhra 2:0 tak musela potěšit. I když se na ni tým nadřel.
Zbylá dvě utkání však byla ještě o poznání lepší. Prohra s Karvinou sice zamrzí, Prostějov ale zápas odehrál velmi dobře, ve vysokém tempu a proti ligovému soupeři: jménem i sestavou. Tým se po utkání nemá za co stydět, snad jen za nevyužité šance, kterých nebylo málo. A Pardubice doma? Balada.
Eskáčko zkrátka ukázalo, že má na čem stavět. A výsledky? Jsou až na druhém místě. Je to však příjemný bonus.