Aktuální sezóna 2021/22 ještě ani nezačala, byl konec loňského léta a teprve finišovala příprava na start UNIQA extraligy žen ČR. Přesto nová kapitánka prostějovských volejbalistek Simona Bajusz už tenkrát na tiskové konferenci odvážně prohlásila: „Já osobně chci medaili a věřím, že tenhle náš tým na ni má!“

Po velkém trápení z předchozího ročníku zakončeného až na sedmé pozici ligového pořadí to mohlo znít jako hodně silná slova. Reprezentační nahrávačka však dokonale zná české prostředí sportu pod vysokou sítí, tudíž vůbec nestřílela do větru. A postupem času se ukázalo, že její výsledková touha skutečně odpovídá možné realitě.

Zároveň se ale vyskytly dva závažné problémy komplikující plánovanou cestu za ziskem cenného kovu. Prvním byl předčasný konec kariéry zkušené smečařky Martiny Michalíkové ze zdravotních důvodů, druhým dlouhodobá „neforma“ klíčové univerzálky Gabriely Kopáčové po dubnové operaci achilovky.

Pokud chtěl hanácký klub i nadále atakovat plánovaný postup do semifinále, musel danou situaci personálně vyřešit. Což se podařilo – a zatím to vypadá, že stoprocentně. V prosinci přišla na smeč Klára Faltínová, jež sice nemá zdaleka tak jistou přihrávku jako Michalíková, ovšem zato disponuje mnohem vyšší útočnou úderností. A po Novém roce dorazila také slovenská bomberka Karin Šunderlíková na účko. Ta po tříměsíční pauze kvůli zdraví samozřejmě není na své optimální výkonnosti, návrat k ní ještě nějaký čas potrvá. Pokud ovšem její herní zlepšení proběhne v dohledné době několika týdnů, má Prostějov na extraligovou placku bez jakéhokoliv přehánění. Rozhodne jediné, nakolik zvládne závěrečné play-off.