Fotbalové eskáčko poslední dvě sezóny předvádí velice slušný fotbal. Koukatelný a přitom relativně efektivní. I výsledky šly nahoru. Zdá se, že klub našel ideální sestavení zadních řad, určitě středu zálohy. A rozhodně brankáře, Filip Mucha už ovšem za Prostějov nenastoupí. Trošku snad místy pokulhává kraj zálohy. Kde je ale největší mezera, to je útok.

Eskáčku chybí útočníci trvale. Kde jsou ty časy, kdy hráli David Píchal (ten se nyní aspoň dočasně vrací) a Tomáš Zlatohlávek. A hlavně ještě Karel Kroupa. Přesně tento typ útočníka – vysoký, dobrý do soubojů a do zakončení jakýmkoli způsobem – eskáčku chybí. Už delší dobu. Bylo to znát například na podzim 2021. Prostějované stříleli velmi málo gólů. A mohli děkovat jen pevné obraně a zejména Filipu Muchovi, že zvládali bodovat pravidelně i na jednu vstřelenou branku.

Možná se ale už nyní během zimní přípravy ukazuje, že problém s tím, koho poslat do útoku, nemusí být zase až tak vážný. Adepti se totiž postupně ukazují. Předně je to Robert Bartolomeu. Ten obvykle hraje kraj zálohy. Je to ale šikovný, rychlý hráč, technicky skvěle vybavený a s dobrou střelou. Pravidelně si vytváří šance a nebojí se jít do zakončení. Potenciál směrem nahoru ale ukazuje i Michal Stříž. A když se přidá David Píchal nebo se chytne nová zahraniční posila z Bohemky… Hledání útočníka tak možná může skončit.