Jestřábi mají problém. Při pohledu do tabulky se stále drží poměrně vysoko, jenž aktuální pořadí ne vše odráží. Tím problémem totiž není ani tak umístění jako spíše to, kde už Prostějov mohl hrát. A hlavně to, jak „zvládá“ důležité, možná rozhodující zápasy.

Jestřábi mají totiž víceméně vše, co by měl mít k úspěšnosti týmu: dostatečnou hloubku týmu, a přitom sehraný celek, který vydržel od začátku sezóny téměř beze změn. Dále kvalitního brankáře, obstojnou obranu, velmi dobrý, zkušený útok. A zabijácké přesilovky. I podle jmen by mělo být 7. místo pro tým kouče Tottera spíše zklamáním.

Jenže dlouhodobá forma Jestřábů tomu všemu neodpovídá. LHK zhruba v první třetině sezóny hrál v pohodě. Vyhrával, soupeře přehrával. A pokud už s někým padl, tak po více než vyrovnané bitvě. Spíše smůla zde hrála roli a drobnosti. Nicméně Prostějov dokázal na ledě dominovat prakticky v každém utkání.

Nyní ale naráží na nevyrovnané výkony. Mužstvu se nedaří „udělat“ vítěznou šňůru nebo udržet kvalitu výkonu po celý zápas. Problém ale je, že pokaždé, když Jestřábi mohou odskočit soupeři, přijde blikanec a je z toho sedmé místo. A stále více dorážející konkurence. Trenér Totter před časem hovořil o tom, že by se měla tabulka co nejdříve roztrhat. Nestalo se. Z velké části proto, že Jestřábi zkrátka klíčové zápasy neumí. Což může být dost velký problém v play-off.

Co tedy Jestřábům chybí? Zaprvé produktivita. Ta místy opravdu pláče, tým totiž soupeře dokáže přestřílet, ne ale gólově. Zadruhé individuální chyby při bránění. Místy bohužel bijí do očí. A zatřetí vyhýbání se zraněním, Jestřábi jsou konečně prakticky kompletní. A bylo by fajn, kdyby to tak chvíli zůstalo…