Zimní příprava je pomalu minulostí. Zbývá z ní poslední týden, což znamená, že je čas na bilancování. A přípravným zápasům jsme se věnovali  a věnujeme i v dnešním vydání dostatečně, stejně tak posilám. Zkusme nyní porovnat tým, se kterým eskáčko vstupuje do jarní části, spolu s tím, s nímž zakončovalo podzim. Jak takové srovnání vyzní?

V krátkosti – tým přišel o brankáře Filipa Muchu, útočníka Filipa Žáka a stopera Romana Balu. Nejistá byla situace okolo Solomona Omaleho, kde se spekulovalo o odchodu na Slovensko. Do eskáčka naopak dorazili záložník Michal Hönig, brankář Vít Nemrava a stoper Lukáš Zukal, vrátil se útočník David Píchal.

Pokud posuny v týmu srovnáme z výkonnostního hlediska, ale i početního, Prostějov nedoznal velkých změn. Góly Filipa Žáka budou chybět. Stejně tak jistota Filipa Muchy. Na postu brankáře se zdá, že eskáčko bude mít adekvátní náhradu, v útoku ovšem bude problém.

Navrch druhou věcí je, jak se dosud vedlo posilám jinde. Zejména Zukal s Nemravou toho za poslední rok odehráli (odchytali) minimum, totéž platí o Píchalovi. Je otázkou, zda se všichni setkají s formou. V případě hráčů po delší pauze je navíc tato otázka ještě více nasnadě.

Početně tak eskáčko posílilo, papírově relativně taky. Přesto na druhý dojem vypadá kádr mírně slabší.