Nelehké úkoly vyvstaly před dvěma nejvyššími tuzemskými soutěžemi ledního hokeje poté, co stejně jako ostatní profi týmové sporty dostaly výjimku od Ministerstva zdravotnictví ke svému restartu. Po Tipsport extralize přišla na řadu i Chance liga: sice se zpožděním, ale přece jen.

Jednou z nevděčných úloh bylo dát v rámci možností dohromady extrémně rozbombardovaný los obou soutěží. V extralize to zvládli rychle, o patro níž teď také. Byť za cenu toho, že je ze zápasového rozpisu v první lize naprostý galimatyáš. Jinak to zkrátka za daných okolností nešlo.

Vždyť již v předchozím průběhu sezóny se ani jedno z prvních deseti kol neodehrálo kompletní, z každého musely být odloženy minimálně dva duely, většinou ještě víc, někdy až šest nebo sedm. K tomu se následně přidala hromada komplet odsunutých dějství – a pro všechno tohle dohromady se musely najít nové termíny.

Proto není divu, že nyní panuje v prvoligovém jízdním řádu dokonalý zmatek, pro běžného sportovního fanouška složitě stravitelný. Orientovat se podle jednotlivých kol při množství různě rozesetých dohrávek i předehrávek fakt nelze. Spíš je lepší si vypsat dny a k nim patřící mače, jak budou datově přicházet za sebou.