Fotbalisté Prostějova se po zabydlení ve druhé nejvyšší soutěži postupně dostávají směrem k barážovým příčkám a poslední dva roky patří k tomu nejlepšímu, co druhá liga nabízí. Teď však na sebe upletli bič, připravili si tak na jaro nepříjemnosti. Zimní přestupové období se totiž nedá hodnotit jinak než jako neúspěšné.

Odchod brankáře Muchy zalepil Prostějov více než dobře brankářem Nemravou. Stále mladý brankář s perspektivou návratu do nejvyšší soutěže má rozhodně obrovské kvality, ale také se vrací po nepříjemném zranění a nedá se tak spoléhat na to, že zápas co zápas chytí tři jasné branky.

V obranných řadách pak během zimy vznikl další problém. Zranění zkušených stoperů rozhodně nepřidalo. Sehraná dvojice z přípravy pak také zůstala jen u Bialka, protože Bala se rozhodl odejít do Uničova a Zukal, který přišel na poslední chvíli, do toho musel skočit rovnýma nohama.

O nepřestupu Kříže, kde si ani jedna strana, a to včetně hráčova agenta nezjistila, že se jedná o čtvrtý přestup, situaci zimního okna opravdu jen podtrhla. Místo rozšíření kádru tak došlo k jeho zúžení, což může být na jednu stranu malér, ale na druhou by se mohl chytit i někdo z mládeže a postupně do role plnohodnotného člena A mužstva vyrůst. Nicméně i nadále se držet se špicí tabulky bude v jarní části náročným úkolem.