Horní polovinu tabulky Přeboru OFS Prostějov rozděluje od té spodní čtyřbodová hranice. Nikde tak není psáno, že by se některý z klubů nemohl ještě vyšvihnout na zcela jiné pozice. Další mírný skok je pak od jedenáctých Olšan, jež mají od sestupového pásma pouhé dva body k dobru, a i boj o udržení tak slibuje v jarní části zajímavou podívanou, kterou nebude marné sledovat. Snahu o udržení nevzdává ani beznadějně poslední Tištín, ale se svými třemi body ho čeká opravdu nelehký, téměř až nereálný úkol.

 

Druhou polovinu pořadí nejvyšší okresní soutěže otevírají tři celky, které mají ještě dostatečný náskok před záchranářskými starostmi, celkový klid ale nemají. Překvapením jsou zde určitě celky Vrahovic a Dobromilic, protože ty v posledních letech patřily na zcela jiné pozice. Dá se tedy očekávat, že hlavním cílem obou celků během jara bude snaha o posunutí se na lepší pozice. Ve Vrahovicích by k tomu měl pomoci i staronový trenér a v případě vydařené přípravy by ještě mohl celek promluvit i do celkového pořadí, protože kvalita zde opravdu neschází.

Velmi podobná je situace i v Dobromilicích. Nepříjemný soupeř pro většinu celků dokázal zvládnout skvěle pohárový podzim, v okresu se ale do tempa po celý podzim nedostal. Stále je i zde však velmi dobrá kvalita kádru na poměry okresního přeboru a parta kolem trenéra Rochly ještě určitě neřekla poslední slovo.

Nevyzpytatelným sokem, který umí kousat především na domácí půdě, je i Brodek u Konice, který si sice polštář vypracoval, ale také ještě bude dělat všechno pro to, aby se náhodou v posledních kolech do boje o záchranu nenamočil.

Druhou trojici tvoří mužstva v rozmezí dvou bodů a po podzimní části by sestup zůstal na Ptení, které získalo dvanáct bodů stejně jako Němčice nad Hanou. Třetím klubem v tomto pásmu jsou jedenácté Olšany, ty sice získaly o dva body více, ale všechny v domácím prostředí.

Dá se usuzovat, že na jednoho z těchto celků nakonec „Černý Petr“ opravdu zůstane. Určitě to ale bude boj a nikdo nedá svou kůži lacino. Hodně by pak mohly napovědět i vzájemné zápasy. Pro Olšany bude důležité, aby dokázaly předvádět stejné výkony jako v domácím prostředí i venku, pak by se mohly rychle odpoutat od těchto vod. Ptení bude potřebovat, aby se chytil i nějaký další střelec než jen Petr Novák, na kterém ofenziva hodně stojí. U Němčic je pak hlavní předpoklad, aby se mužstvo začalo pravidelně scházet, protože každá absence je v jejich úzkém kádru citelná.

A pak už se posouváme k beznadějně poslednímu Tištínu. Klub, který těžil především z výhody domácího prostředí, se na něj v posledních dvou sezónách z důvodu rekonstrukce nemohl spolehnout a na výsledcích se to jasně projevilo. Jediné vítězství ze třinácti duelů, jednou navíc kontumace, to opravdu nejsou bůhvíjaké předpoklady pro jarní část a boj o záchranu. V Tištíně to ale nebalí a na jaře se už budou moci spolehnout i na domácí prostředí a fanoušky. Ale ztráta devíti bodů je opravdu velká, a pokud se svěřencům hrajícího kouče Návrata podaří návrat do boje o záchranu, jednalo by se minimálně o šok, až si troufáme tvrdit malý fotbalový zázrak.